Реклама / Ads
2| 3739 |24.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Стоян Мирчев: Кризата показа, че Борисов е двойкаджия и не се справя с нищо

.
Стоян Мирчев Източник: БСП
60% от българите искат да се ваксинират, а няма с какво.
 

„В БСП винаги е имало разговори и различни мнения. Ние не сме диктаторска партия като ГЕРБ. Това, че има някакви различия между позициите на Корнелия Нинова и кметът на Перник – Станислав Владимиров, е нещо нормално. Само БСП остана партията, в която се чуват различни мнения, когато водим разговори извън нашите форми“, заяви кандидатът за депутат на „БСП за България“ и водач на листата в Перник Стоян Мирчев в ефира на БТВ. По думите му кметът на Перник е потвърдил, че в платформата на левицата има много хубави неща, свързани със социалните политики, със здравеопазването, с образованието, а една платформа се изгражда на базата на идеологията.

 

В предаването “Лице в лице“ Стоян Мирчев определи премиера като “двойкаджия“ със следните мотиви: „Тази криза показа, че той не може да се справи с абсолютно нищо. По последни данни България е първа в Европа и втора в света по смъртност – пълен провал. Пълен провал е и ваксинцията“.

 

Мирчев добави, че ковид кризата е от една година и няма абсолютно никакви реални действия за този период. „По данни 60% от българите искат да се ваксинират, а няма с какво“, каза още той.

 

Социалистът обясни как мерките за подпомагане на затворените бизнеси са ненавременни и неефективни. „Ние нямаме никакви адекватни икономически мерки за хората, които страдат, а българите страдат“.

 

„Нашата позиция за Македония е, че тя не трябва да бъде в ущърб на българската история и на българските интереси“, категоричен бе Мирчев.

 

По думите му БСП иска институциите отново да започнат да работят. „Предлагаме мерки за младите работещи семейства, силни икономически мерки, които да подпомогнат за създаването и отглеждането на българските деца. Преизчисляване на пенсиите, имаме конкретни свои предложения и по линия на развитие на българската икономика“, обясни депутатът от левицата.

 

По отношение управление на кризата в здравен аспект, Мирчев заяви: „Ние още в началото казахме, че основният проблем в българските болници идва от това, че са с търговски характер, а здравето не може да е стока. Поради тази причина 80% от болниците са концентрирани в големите градове“. Социалистът поясни, че предложенията на левицата са за чисти от ковид болници. Той подчерта, че БСП настоява да се започнат преговори и за друг тип ваксини като руски и китайски.

 

„Решения има, няма политическа воля“, каза Стоян Мирчев като припомни изказването на Борисов, който не иска да поеме риска за внос на руската ваксина. „В криза лидерите на една държава трябва да поемат риска с лицето си, но за съжаление нашият премиер не може да поеме отговорност“, добави още той.

 

Скандалът с руските шпиони, социалистът коментира така: „Много интересно е, че това се случва 10 дни преди изборите. Такъв тип скандали не трябва да бъдат публично оповестявани, докато не се докаже вина. Ако наистина има изтичане на такава информация, потърпевшите трябва да понесат своята отговорност, само че не се прави по този начин. Тук виждаме кризисен ПР от страна на управляващите“, категоричен бе той.

 

„Решенията са много, но за да дойдат те, трябва на 4-ти април смело да сменим това безобразно управление“, заключи Стоян Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3553 |24.03.2021 Станислав Младенов: Държавната помощ за бизнеса е добра, когато дойде навреме . 0| 4340 |24.03.2021 Без Главен прокурор и с нов ВСС в програма ”Правосъдие” на партията на Васил Божков . 18| 3221 |24.03.2021 Републиканци за България пред земеделски производители: Фокусът ни е върху семейните стопанства, повече родни храни на пазара и къса верига на доставки . 0| 3078 |24.03.2021 Димитър Данчев: Хаосът в управлението на здравната криза се прехвърли във всички сектори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads