Реклама / Ads
23| 3507 |01.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Цветан Цветанов: Искаме да имаме силен парламент и умно управление, без послушни хора в него

.
Източник: ПП „Републиканци за България“
На всички вече е ясно, че ГЕРБ си заминава. С Доклада на държавния департамент на САЩ бе показан червен картон на управляващите. Това заяви в Ямбол председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов. Той посети града, за да се срещне с членове и симпатизанти на партията и да подкрепи кандидатите за народни представители от областта.
 

„Най-сериозните проблеми на държавата са посочени и в доклада – корупцията, съдебната система, полицейското насилие и трафик на хора. Никой нищо не работи и не прави“, каза още Цветанов.

 

Според него международната легитимация на страната ни е тотално срината, а във външнополитически план България отсъства от голямата и реална политика.

 

„Нямаме демокрация, нямаме институционален подход, един човек решава всичко в тази държава чисто популистки. Трябва да се сложи край на това порочно управление“, посочи Цветанов.

 

 По думите му правителството продължава да харчи и раздава пари и да прави договори, които финансово не са обезпечени. Тук идеята е: „След нас и потоп!”, допълни Цветанов.

 

Като съществен проблем, Цветан Цветанов посочи липсата на политически хоризонт.

„Водещо е противопоставянето, а няма никакъв сблъсък на идеи, на платформи и на програми. Затова ние предлагаме реални решения, каза той. За нас върховенството на закона е на първо място. Предлагаме намаляване на политическата квота на ВСС и закриване на специализираните съд и прокуратура, защото те станаха преподчинени на един човек в държавата и се използват за репресия“, каза още Цветанов.

 

„Това, което направи Георги Славов докато беше кмет е уникално като инвестиции, реализиране на проекти и възползване от възможностите на европейската солидарност“, заяви Цветанов за областния координатор и водач на листата на ПП „Републиканци за България” в Ямболска област. Той допълни, че Славов е станал мишена на задкулисието, което е отстранило работещите и независими личности. „Има много такива кметове, които не се преклониха и запазиха своята идентичност“, коментира той и поясни, че една от причините да напусне ГЕРБ е рухването на тази идея, този ентусиазъм, който имаше през 2006-2009 г.

 

„Обръщам се към всички тези добросъвестни, честни, всеотдайни членове и симпатизанти на партиите в център-дясно: единствената формация с ясен профил в това пространство е ПП „Републиканци за България”, заяви Цветан Цветанов, призовавайки гражданите към избирателна активност и гласуване по съвест. Според него, въпросът не е дали ще влязе партията в Народното събрание, а колко ще бъде парламентарната група.

 

„Колкото е по-голяма тя, толкова по-голяма е парламентарната тежест. Искаме да имаме силен парламент и умно управление, без послушни хора в него“, категоричен бе Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3171 |31.03.2021 Цветан Цветанов: Това, че не се подпомогна реалният бизнес, ще е проблем с много тежки последствия . 7| 3247 |30.03.2021 Цветанов и Вълнев призоваха едноличното управление в страната да бъде спряно . 9| 3502 |29.03.2021 Цветанов: ГЕРБ контролират целия държавен ресурс. Възможни са всякакви сценарий . 16| 3126 |29.03.2021 Цветанов проведе среща с Националното сдружение на кметове на кметства в Република България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads