Реклама / Ads
5| 3288 |26.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Цветанов и Вълнев: В парламента трябва да се разпределят парите на данъкоплатеца, а не от джипката

.
Източник: ПП „Републиканци за България“
Парламентът е мястото, където трябва да бъдат разпределяни парите на българския данъкоплатец, а не да се харчат от джипката на премиера непрозрачно и по начина, разписан в Конституцията. Народното събрание е мястото, където трябва да се осъществи парламентарният контрол и да може действително да имаме един бъдещ силен парламент и умно управление, за да можем да се справим с това, което имаме днес. А това е промяна на статуквото и симбиозата ДПС – ГЕРБ.
 

Това заяви в Габрово председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, който заедно със своя заместник Павел Вълнев подкрепиха водената от Мариян Костадинов листа на партията на предстоящите парламентарни избори.

 

По думите на Цветанов за всички е ясно, че ДПС и ГЕРБ са заедно, а тази симбиоза удовлетворява двете партии, особено от видяното през 2019 година в голяма част от страната. „За нас е важно това разделение на властите, разписано в Конституцията, да не е подвластно и да не се управлява от един човек, а действително да имаме парламентарна република, реален контрол над изпълнителната власт“, подчерта той.

 

Цветан Цветанов е убеден, че чрез личните и професионални качества на кандидатите за народни представители от партията, хората ще припознаят листата на Републиканци за България, която да представлява жителите на Габрово и региона в българския парламент.

 

„Мариян Костадинов има една безупречна репутация сред много хора. Той е един принципен човек. Благодаря на всички, които сте част от този силен отбор, който се нарича Републиканци за България“, каза Цветанов.

 

Председателят на партията припомни, че тя първа представи секторните политики и иновативните подходи за тяхното разясняване. Той говори за основните акценти в програмата на партията, сред които са върховенство на закона, подпомагане и подкрепа за семейния, микро, малък и среден бизнес, като акцентира върху електронното управление.

 

„Има хора, дори и от този избирателен район, които към настоящия момент са вицепремиер и народни представители, които нищо не направиха за това електронно управление“, коментира още Цветанов.

 

Той аргументира думите си с данни от доклада на Държавна агенция „Електронно управление“, според които 38 000 са административните услуги, предлаганите на българските граждани и бизнес, от които едва 5% изпълняват европейските стандарти. „Това означава, че формата и философията, която ни развиваше вицепремиерът беше само една – да се правят обществени поръчки и да се купува техника, но да няма свързаност между националните системи на съответните бюджетни организации или на местната и изпълнителната власт“, добави още Цветан Цветанов.

 

Като философия за електронното управление Републиканци за България предлага еднократно предоставяне на информация, за да може тя да бъде ползвана многократно от гражданите и институциите, за целите на всеки, на когото му е необходима.

 

С въвеждането на електронното управление в пълната му функционалност Павел Вълнев заяви, че партията планира да въведе и електронно гласуване, защото това е решението, което ще даде много повече възможности да се разруши статуквото.

 

„ Аз, Мариян Костадинов и други хора в страната сме гласували и работили за стария проект, към който принадлежахме. През 2019 година, когато бяха проведени местни избори, не искам да ви казвам какви са оценките и какво е изживяното от хората, които са в смесените региони. Те се чувстват като предадени, а някой дори казват, че се чувстват като продадени“, заяви още Цветанов, а думите му бяха подкрепени и от зам.-председателят Павел Вълнев.

 

По отношение на здравеопазването и това какво трябва да се направи, те обясниха, че е нужен ясен и достъпен подход, да бъде премахнат монополът на Здравната каса, необходим е ясен план за по-силната и по-всеобхватна ваксинация, чрез която да бъде изграден имунитет, за да бъде преодоляна кризата с Covid, а икономиката да заработи на пълни обороти.

 

„За нас е важно също за кметствата в малките населени места да има делегирани бюджети от минимум 10 000 лева, а за малките семейни бизнеси с малки обороти да разширим обхвата на патентния данък, защото трябва да намалим и тази административна тежест. Единственото, което ги интересува дадените институции е как да „рекетират“ или репресират съответните инициативни хора, които едвам връзват двата края, колкото да оцелеят“, заключи зам.-председателят на Републиканци за България.

 

Павел Вълнев подкрепи казаното от председателя на „Републиканци за България“, като допълни, че е напълно сигурен, в успеха на партията на 4 април, защото вижда млади и амбициозни хора. Заместник – председателят също говори за проваленото електронно правителство, като даде за пример как в САЩ за един ден може да бъде регистрирана фирма онлайн, а на следващия да заработи, както и за предимствата в сферата на здравеопазването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3385 |26.03.2021 Павел Вълнев и Цветан Цветанов са убедени в успеха на партията на предстоящите избори . 14| 3763 |24.03.2021 Цветан Цветанов и Павел Вълнев: 4 април ще донесе дълго чаканата промяна . 14| 3128 |23.03.2021 Цветан Цветанов: Работодателите трябва да усещат реална подкрепа, когато държавата харчи милиарди . 14| 3285 |23.03.2021 Цветан Цветанов в Захарни заводи: Политиката се нуждае от хора с капацитет, като кандидатите във великотърновската ни листа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads