Реклама / Ads
7| 3409 |28.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Цветан Цветанов и Павел Вълнев призоваха за висока избирателна активност в Търговище

.
Цветан Цветанов и Павел Вълнев посетиха област Търговище. Там те проведоха среща с членове и симпатизанти на партията и представиха листата от 28 МИР-Търговище.
 

Цветанов очерта основните задачи за последната, решителна седмица на предизборната кампания, стоящи пред всички ангажирани с нея, нуждата от постигане на висока избирателна активност и противодействие на опитите за платен и контролиран вот от страна на управляващите, в комбина с представители на ДПС.

Местните представители споделиха своите впечатления от досегашния ход на кампанията, както и увереността си, че резултатите, които очакват, са далеч над необяснимо ниските проценти, пророкувани от контролираните социологически агенции.

В същото време те не спестиха да изкажат и своето разочарование от некоректните действия на отговорни представители на ГЕРБ и ДПС от Търговищка област, които вече съвсем открито са преминали към заплахи и натиск спрямо активисти на ПП „Републиканци за България“, както и за случаи, свързани с незаконно раздаване на продукти и пари като част от партийната си агитация.

Цветанов, Вълнев и водачът на партийната листа за област Търговище, адвокат Иван Цонев, дадоха пространна пресконференция за представителите на местните медии.

На нея зам.-председателят Павел Вълнев говори за причините, довели го до идеята за създаване на политическия проект „Републиканци за България“. Той сподели впечатленията си от предизборните срещи в страната и разочарованието си от смазващите нива на корупция и безпринципност, владеещи родната политическа сцена.

Водачът на листата Иван Цонев, представи нейните членове и очерта основните ангажименти, залегнали в предизборната програма на партията. Особено внимание той отдели на факта, че това е единствената партийна листа в областта, съставена изцяло от местни хора, млади и в същото време с достойни и впечатляващи с постиженията си лични биографии. Пред представителите на медиите Цветанов даде висока оценка за качеството на бъдещите народни представители.

Той изброи и приоритетите, които партията си е поставила, влизайки в бъдещия парламент. Сред тях на първо място той посочи необходимостта от възстановяване върховенството на закона, електронното управление, необходимостта от действен и високоавторитетен парламент.

Павел Вълнев представи идеите на ПП „Републиканци за България“ в различни области от обществения живот на страната, които в хода на реализацията си биха довели до видимо подобряване на бизнес климата, реактивиране на здравната система, възстановяване водещата роля на страната ни като енергиен център на Балканите, рязко подобряване на финансирането на образователната система, твърдо отстояване на националните ни интереси в областта на  външната политика.

В отговор на журналистически въпрос Цветанов сподели разочарованието си от липсата на политически разговор в хода на тази кампания, превърнала се в поток от компромати и негативизъм, в кампания, лишена от идеи и предложения за излизане на страната ни от дълбоката институционална криза, в която е изпаднала.

В края на пресконференцията местните журналисти получиха материали с управленската програма на ПП „Републиканци за България“ и те не пропуснаха да споделят, че това е единственият програмен документ, който им е представен в хода на тази предизборна кампания, което е още едно печално доказателство за неспособността на партиите от статуквото да изработят действен документ, които би се превърнал в основа на план за решаване на системните проблеми в нашето общество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3291 |28.03.2021 Ръководителката на великотърновските групи от похода „По пътя на Ботевата чета“ с подкрепа за Цветан Цветанов . 19| 3223 |28.03.2021 Павел Вълнев и Цветан Цветанов: България се нуждае от сериозна промяна и то веднага . 27| 3712 |27.03.2021 Цветанов и Вълнев: Димитър Стефанов има потенциал да даде начало на промяната в Разградска област . 10| 3753 |27.03.2021 Павел Вълнев е най-успелият представител на новата българска емиграция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads