Реклама / Ads
5| 5374 |29.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Васил Божков: Достойно заплащане за служителите на МВР

.
Служителите на МВР трябва да получават достойно заплащане, а МВР изцяло да бъде в услуга на гражданите.
 

По този начин Васил Божков обобщи програмата на „Българско лято", на тема вътрешна сигурност.  Заедно с експерти идеологът на гражданската платформа и политическа партия дискутира възможностите за реформиране на правоохранителните органи. 

 

МВР занапред ще бъде управлявана по нов модел, като целта е да се прекрати порочната практика структурите да изпълняват политически нареждания. Комуникацията с гражданите ще бъде подобрена, което неминуемо ще доведе до повишаване на доверието в институцията. Ще се залага на нови критерии при избор на служители, които освен физически, да покриват морален и образователен ценз. Ще бъде изградена единна система за взаимодействие между всички осъществяващи полска охрана (по Закона за опазване на селскостопанското имущество), горските инспектори (по Закона за горите), служителите на МВР и гражданското общество, с цел справяне с престъпността в малките населени места.


Звената в системата на МВР ще бъдат оптимизирани, за да се постигне по-високо качество на сигурността, като услуга за гражданите. Васил Божков се обяви за закриване на ДАНС


„Тази агенция не е необходима, има си Контраразузнаване, има си МВР. ДАНС е една паралелна служба, създаде я Станишев, защото нямаше контрол над МВР".


Идеологът на „Българско лято" нарече ДАНС „бухалка" на властта и отново подчерта„ДАНС е на пряко подчинение на премиера и я ползва за бухалка и за събиране на информация. Нашата цел е премахване на всички бухалки! Ние не искаме да ползваме такива бухалки, не искаме и някой друг да ги ползва".


Васил Божков и съидейниците му, които се кандидатират с №14 в бюлетината, се ползват с все по-нарастваща подкрепа и вече са почти сигурен участник в следващото Народно събрание. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4848 |28.03.2021 Васил Божков: Няма да позволим някой да върви срещу България . 8| 6895 |26.03.2021 Васил Божков обяви как ще се спре корупцията сред чиновниците . 0| 5293 |25.03.2021 Васил Божков: Ще залагаме на високото спортно майсторство . 1| 4037 |25.03.2021 Васил Божков отговаря на живо на въпроси на зрители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads