Реклама / Ads
1| 3372 |28.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

КСБ проведе среща с „Продължаваме промяната“

.
КСБ проведе среща с „Продължаваме промяната“ Източник: БГНЕС
Ръководството на Камарата на строителите в България проведе днес среща с партия „Продължаваме промяната“, на която бяха обсъдени теми, приоритетни за бранша и неговото развитие. Тя бе в рамките на традиционната поредица от разговори между браншовата организация и политическите формации, които според социологическите проучвания ще бъдат представени в Народното събрание.

От КСБ присъстваха председателят на УС инж. Илиян Терзиев, зам.-председателите инж. Любомир Качамаков, инж. Живко Недев и инж. Иван Моллов, председателят на съвета на директорите на „Строителна квалификация“ ЕАД Любомир Пейновски и изпълнителният директор арх. Иван Несторов.

 

От „Продължаваме промяната“ участваха съпредседателят на партията Кирил Петков, Андрей Цеков и Настимир Ананиев.


.

В разговорите беше поставен акцент върху нуждата от адекватна индексация на договорите за строителство с публични възложители. Обсъдена беше необходимостта от осигуряване на ресурс за реализирането на индексацията, за да бъдат успешно завършени започнатите обекти.

 

Както и за да се планират добре бъдещите инвестиции по Националния план за възстановяване и устойчивост и по новите европрограми, където са заложени остарели стойности.

 

От страна на КСБ беше отбелязано, че при работещ строителен отрасъл се увеличават приходите от данъци и осигуровки, което дава възможност на държавата да планира по-добре социалните си политики. Това е и един от преките пътища за излизане от инфлационния цикъл.

 

Обсъдена беше още нуждата от установяване на политическа стабилност, от предвидимост за бизнеса, добро планиране, продължаване на инфраструктурните връзки Север-Юг, дигитализацията в строителството и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2862 |28.03.2023 Николай Милков: 737 са избирателните секции в 61 държави . 0| 2794 |28.03.2023 Има как от училището и университета да излизат мислещи хора със съвременни знания и умения . 10| 2944 |28.03.2023 Мая Манолова: „Ще вземаме печалбата от спекулантите и ще я даваме на хората” . 5| 3199 |27.03.2023 Представители на „ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads