Реклама / Ads
0| 3579 |09.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

„ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Русе

.
„ЛЕВИЦАТА!“ представи *листата си за предсрочните парламентарни избори в Русе. Формацията в дунавския град е водена от проф. Красимир Ениманев, председател на Русенската стопанска камара.
 

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ целим да има силна лява коалиция, която да отстоява интересите на трудовите хора и да решава социалните и демографските проблеми, заяви проф.

 

Красимир Ениманев. „Мисията ни е да покажем на сънародниците ни алтернатива и да върнем вярата им в законовата държава, да работим така, че да не ни е срам от бъдещите поколения“, посочи той. Проф. Ениманев подчерта, че сред първите мисии на „ЛЕВИЦАТА!“ в следващия парламент ще бъде опазването на мира с всички средства и невъвличане на България във война. Той отново посочи, че формацията се противопоставя на участието на страната ни по какъвто и да е начин във военния конфликт Русия-Украйна – конфликт, който незабавно трябва да намери своето решение в на масата на преговорите между воюващите страни. Ключов въпрос е също този за социалната справедливост и задълбочаващото се обедняване на все по-големи социални групи, както и работа в сферата на здравеопазването и образованието.

 

„Изправяйки се утре в парламента, ние, представителите на „ЛЕВИЦАТА!“ ясно ще заявим – Русенският регион има своето място в Дунавската стратегия. Това е дългогодишна тема с никакъв резултат, в крайна сметка. Река Дунав е нещото, което донася хляба в дома ни и ние ще се стремим да върнем силата и лицето на нашия регион към Дунава“, заяви проф. Ениманев.

 

* „В листата на "ЛЕВИЦАТА!" в Русе са включени професионалисти свързани с правото, технократи, бизнесмени, лекари и хора на изкуството“, посочи проф. Красимир Ениманев.

Инж. Валери Иванов подчерта важността на река Дунав, като ключова за политиката в Русе. „Ние сме единствената дунавска държава, която е обърнала гръб на реката, а това дава пряко отражение на нашия град, областта. Русе е дунавската столица на България“.

 

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта важността на осъзнатия избор на гражданите на 2 април и връщането на доверието им към  системата на държавното управление. „ЛЕВИЦАТА!“ е решение на проблема, който руши и отравя атмосферата в България, коментира Петков. Лъжата, беззаконието и погазването на конституцията, особено в последните години, се превърнаха в норми, с които свикнахме. „Днес ние от „ЛЕВИЦАТА!“ сме гарант за мира, за качеството и присъствието на държавата, за нормализиране на атмосферата. Омразата не води до никъде, освен до институционализирането на омразата“, каза още Румен Петков.

* Състав на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в Русе:

 

1. Проф. Красимир Ениманев - инженер
2. Инж. Йовчо Смилов - предприемач
3. Йордан Топалов - юрист
4. Подп. Веселин Додев – председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса
5. Илона Русева - икономист
6. Д-р Милко Костадинов – лекар хирург
7. Владислава Гарвалова – оперна певица
8. Преслава Макаер - логистик
9. Наталия Вецова - юрист
10. Инж. Илиян Атанасов – експерт РЗИ
11. Стефан Бояджиев - икономист
12. Джем Али
13. Инж. Иван Петров – експерт „Пенсионно осигуряване“
14. Инж. Валери Иванов - предприемач

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3131 |09.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ се противопоставя срещу посегателствата върху българската история. Няма да позволим Паметника на Съветската армия да бъде пипнат . 0| 3015 |08.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ ще се бори за правата на жените, жертви на домашно насилие и равнопоставено заплащане между половете . 0| 3045 |08.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Бургас . 2| 3627 |08.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Перник, водена от Петър Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads