Реклама / Ads
2| 3177 |06.03.2023 НОВИНИ

Мая Манолова: „ЛЕВИЦАТА!“ е начинът да спре сривът на доверие вляво

.
Източник: личен архив
Сред основните цели на „ЛЕВИЦАТА!” е актуализация на доходите, изпреварващи инфлацията, както и запазване на работните места на 100 000, работещи в ТЕЦ „Марица-Изток 2”.
 

За задълбочаващите се проблеми около ТЕЦ-а, Мая Манолова обвини управлението на ГЕРБ и Четворната коалиция, които при управлението си са поели ангажименти за затваряне на централата съответно през 2030 и 2026 г.

 

Това коментира Мая Манолова, един от лидерите на платформата „ЛЕВИЦАТА!" в предаването „120 минути". По повод на акциите на лявото обединение относно високите цени на храните, тя заяви, че веригите натискат производителите, затова „ЛЕВИЦАТА!" ще настоява за таван на надценките на фиксирани 5 % за 10 основни храни.

 

Бившият председател на комисията по ревизия в парламента коментира, че акцията на европейската прокуратура у нас с разследването на ТЕЦ-овете, свързани с олигарси, е по сигнал именно на комисията по ревизия. По думите й, за две години единствено европейската прокуратура е работила по въпроса, за сметка на бездействието на контролните органи у нас.

 

"Олигарси, приближени до властта, спестяват милиони, докато работниците треперят за работните си места." Така Мая Манолова обобщи казуса с укриването на въглеродни емисии от ТЕЦ-овете чрез фиктивно отчитане на емисии.

 

Ролята на обединението в следващия парламент Манолова вижда като гарант на обществения интерес. Според нея, обединението на единомишленици в „ЛЕВИЦАТА!" е единственият начин да бъде спрян сривът на доверието в лявото пространство и изрази надежда, че при местните избори наесен и БСП ще се присъедини към обединението, както вече са направили редица социалисти.

 

По думите й, досегашната лява партия се е сринала като е загубила 700 хиляди гласа и от втора сила вече е пета. „Тя вече не е сила, а лесно заобиколим фактор", добави Мая Манолова.

 

От името на „ЛЕВИЦАТА!", Мая Манолова заяви категоричната позиция на движението против износа на оръжие за Украйна и че така не може да се постигне мир. На Путин и Зеленски би казала: „Спрете незабавно тази война!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4194 |01.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ с № 14 представи състава на листите си . 2| 3493 |25.01.2023 Мая Манолова: Никога в коалиция с ДПС и ГЕРБ. Няма да водим война с президента . 2| 3311 |06.12.2022 Мая Манолова: С номинацията на проф. Н. Габровски Борисов иска да забравим 12-годишното му управление . 5| 11294 |24.11.2022 Мая Манолова: БСП смениха отбора на „промяната” с групировката на мутромафиотските структури

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads