Реклама / Ads
3| 3060 |15.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Стабилна икономика, овладяване на инфлацията и ефективни надзорни органи са главната мисия на „ЛЕВИЦАТА!”

.
България е най-бедната държава в Европа с най-бедните региони. На страната й трябва икономически растеж и некорумпирани политици. За да се върне доверието на хората и усещането им за справедливост, политиците трябвада имат лична отговорност към хората и поетите ангажименти. Тези амбициозни цели могат да бъдат постигнати само с качествени и мотивирани хора, а политиката трябва да е отговорна професия. Това заяви в предаването Референдум Георги Кадиев, водач на листата на„ЛЕВИЦАТА!” в Стара Загора.
 

Според него един от най-съществените проблеми в България са инфлацията и слабата икономика. Най-лесният начин за преборване на инфлацията би бил да се мине през рецесия, което означава рязко спадане на доходите и покачване на нивата на безработицата. Тъй като основен фокус на „ЛЕВИЦАТА!" са хората, от коалицията са убедени, че именно предложените от тях мерки ще бъдат по-ефективни и в интерес на обикновените хора.

 

Според Кадиев само една мярка не би била ефективна, затова от коалицията предлагат поредица от мерки: например, таван на надценките на определени продукти, което би било ефективно в краткосрочен план. Друга мярка е облагане на свърх печалбите в сектори, в които са установени свръхпечалби, например в банковия сектор. За сравнение, между 2020 г. и 2022 г. печалбата в сектора е нараснала над три пъти, въпреки кризата и получените помощи за електроенергия. Подобна е ситуцията в секторите на горивата, телекомуникациите и други.

 

„Аз имам личната амбиция „ЛЕВИЦАТА!" да предложи качество, защото посредствеността цари навсякъде – от опазването на границата, през финансовата политика до лиспващите надзорни органи, например, Комисията за защита на конкуренцията. Част от инфлацията се дължи на картелни споразумения, срещу които КЗК е длъжна да се бори.", допълни Георги Кадиев.

 

Той заяви, че позицията на „ЛЕВИЦАТА!" относно войната в Украйна е ясна и категорична - никакво участие, нито пряко, нито косвено. Според него, предстои големият въпрос когато Украйна започне да се възстановява и Европа поиска част от еврофондовете да се пренасочат към Украйна, каква ще бъде позицията на България. Той изрази и притеснение, че кризата с фалиралите в САЩ банки може да се пренесе и в Европа.

 

Според Георги Кадиев, стабилна лява коалиция е възможна, само ако е единна. Той вярва, че лявото трябва да бъде силно представено и че „ЛЕВИЦАТА!" е първата стъпка към един дълг път на обединение на лявото.

 

„Силно ляво обединение без БСП не може да има, като целта е това да не е лидерски проект, а проект на свободни хора с леви разбирания и ценности.", каза в заключение той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3397 |14.03.2023 ПП-ДБ представи амбициозна управленската програма за развитие и нормален европейски живот . 0| 2857 |14.03.2023 Донев обсъди с областните управители подготовката на изборите . 1| 2970 |14.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!” заяви пълна подкрепа на земеделските производители . 0| 3217 |14.03.2023 На 14 март „ЛЕВИЦАТА!“ с номер 14 в бюлетината откри официално офиса си в Хасково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads