Реклама / Ads
1| 2696 |14.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

„ЛЕВИЦАТА!” заяви пълна подкрепа на земеделските производители

.
„ЛЕВИЦАТА!” призова служебното правителство за пълна компенсация за поливната вода. Приоритет за „ЛЕВИЦАТА!” е да защитава земеделските производители и в следващия парламент ще внесе законопроект за механизъм, с който поливната вода да стане безплатна за българските земеделци. Цената на поливната вода се повиши с над 100 пъти и е непосилна за българските производители.

От коалицията обвиниха дългогодишното управление на ГЕРБ и след това Четворната коалиция за плячкосването и съсипването на дружеството „Напоителни системи". „В резултат на това сега земеделските производители не могат да си платят водата за напояване.", каза Мая Манолова на среща в Хасково.

 

От коалицията искат незабавни стъпки за промяна в Плана за възстановяване и устойчивост. Последният стратегически план, който се отнася за земеделието, е писан без участието на земеделските производители и поради това те ще претърпят повече щети. „Това е много позорно дейтвие на Четворната коалиция и на служебния земеделски министър, който беше от БСП. В следващия парламент ще го отворим заедно с бранша ще го пренапишем, така че да подкрепя земеделските производители.", добави Мая Манолова.

 

„ЛЕВИЦАТА!" категорично настоява за отваряне на европейския кризисен резерв с цел пълна компенсация набългарските земеделски производители и за активни действия на следващото редовно правителство заизравняване на субсидиите на българските производители с тези на европейските.

 

На срещата в Хасково, коалицията представи силна листа от доказани в региона експерти и специалисти в различни области – инженери, икономисти, предприемачи в малкия бизнес, земеделци и други. „Това са силно мотивирани хора, които работят за благото на хората в региона и искат да задържат младите в България.", каза пред гости и съмишленици Ген. Атанас Ненков, водач на листата в Хасково.

 

Според Георги Кадиев „ЛЕВИЦАТА!" символизира солидарност и подкрепа. Той добави, че Хасково е най-бедната област в целия Европейски съюз, въпреки огромния си потенциал, затова е много важно да има достойно представителство в следващия парламент.

Мая Манолова често провежда срещи с хората в Хасково по различни проблеми. Тя коментира, че в коалицията са се събрали леви партии и организации, граждански активисти и хора с каузи, които активно работят да бъде върнатo лявото сред хората и да защитава техните интереси. „В последните парламенти видяхме, че работещите хора, земеделските производители, малкия бизнес, хората с увреждания нямат свое представителство. Уж лявата партия от 1-ва и 2-ра сила се превърна в 5-та. Единствения начин да върнем силата и значението на лявото като решаващ за българската политика фактор е обединение. Според нея, „ЛЕВИЦАТА!" е алтернатива за хората, които вярват в левите ценности, но не са съгласни с действията на настоящето ръководтсво на БСП.

 

Като една от разликите тя посочи че „ЛЕВИЦАТА!" ще е преграда срещу въвличането на България във война и износа на оръжие. От коалицията няма да се включат и във войната срещу президента на Република България Румен Радев, а напротив, ще го подкрепят.

От „ЛЕВИЦАТА!" са категорични, че няма да правят никакви колаборации с управление и коалиции, в които участват ГЕРБ и ДПС и всякакви опити за връщане на статуквото във властта. „Коалицията на войната" ще бъде наш опонент. „ЛЕВИЦАТА!" се връща там, където й е мястото – сред хората. Дневният ред на българските граждани ще влезе в парламента. Готови сме със законопроекти и наши приоритети са цените на храните и борба със спекулата.", заяви Мая Манолова. Служебното правителство възприе предложението на „ЛЕВИЦАТА!" за налагане на таван на надценките на основни хранителни продукти. "Трябва да има ясни правила за търговските вериги с един работещ антиспекулативен орган, нещо което не беше направено нито по време на дългогодишното управление на ГЕРБ, нито по време на Четворната коалиция." добави тя.

Коалицията многократно е заявявала и своите приоритети за повишаване на доходите, работните заплати и несправедливото преизчисляване на пенсиите.

 

От „ЛЕВИЦАТА!" заявиха надежда, че този път българските граждани ще изберат тези, които защитават техните интереси и права.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2705 |13.03.2023 Отваряне на европейския кризисен резерв за пълна компенсация на българските зърнопроизводители . 7| 3023 |12.03.2023 Георги Кадиев: В Следващия парламент„ЛЕВИЦАТА!” ще направи закон за работа на„Марица Изток”, закон за ограничаване на надценките на хранителните продукти и закон за свръхоблагането в секторите, в които има свръхпечалби . 2| 2749 |09.03.2023 „Спрете войната с паметници и гаврата с историята.” Това призоваха от „ЛЕВИЦАТА!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads