Реклама / Ads
7| 3413 |12.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Георги Кадиев: В Следващия парламент„ЛЕВИЦАТА!” ще направи закон за работа на„Марица Изток”, закон за ограничаване на надценките на хранителните продукти и закон за свръхоблагането в секторите, в които има свръхпечалби

.
Източник: личен архив
В предизборния дебат по БТВ, той заяви още, че е заовладяване на кризата с цените, трябва да има законовимерки и промени в определени надзорни институции, които се избират от парламента.
 

Трябва да сепредприеме комплекс от мерки, а не една мярка: трябвада се регулира надценката върху хранителнитепродукти - не таван на цената, а таван на надценката, както в момента е при лекарствата.

 

„Трябва да сеприеме и закон за облагане на свъхпечалбите, защото внякои сектори има картелизиране – в банките сектор, всектора на храните, в сектора за доставки на горива, втелекомуникационния сектор.

 

Например, в банковиясектор през 2022 г. спрямо 2020 г. печалбата се еувеличила три пъти. Друг пример са печалбите на„Лукойл" – за 2021 спрямо 2020 г. има ръст напечалбата 8 пъти .

 

Тези фирми продължават даполучават енергийни помощи, което е излишно. Другамярка е промяна на Комисията за защитата наконкуренцията, защото е мъртвородена, не работи и еедна от предпоставките да има такова картелизиране в България.", добави Георги Кадиев, водач на листата на„ЛЕВИЦАТА!" в Стара Загора.

 


На въпрос на Мария Цънцарова относно приемането на еврото у нас Георги Кадиев отоговори: „Ние считаме, че влизането на България в еврозоната трябва да етогава, когато България е готова и когато нашитедоходи са поне 80 % от европейските, в момента са 52 %. Едно влизане в момента ще има по-скоро негативи.", поясни Кадиев.

 


„ЛЕВИЦАТА!" има ясна и категорична позицияотносно паметника на съветската армия, който е символна една армия, дала 13 млн. жертви. „Неговото място етам, където е. От 1991 г. при различни управленияникой не го е махнал. Повдигането на темата сега еполитическо, след изборите темата ще изчезне.", заяви Георги Кадиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3572 |12.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си в Добрич за предстоящия парламентарен вот, водена от невролога д-р Николай Бекяров . 2| 3199 |12.03.2023 Проф. Любомир Халачев представи листата на „ЛЕВИЦАТА“ в Кърджали . 0| 3094 |12.03.2023 ЦИК указа на кметовете да прилагат новите ТЕЛК разпоредби в Закона за здравето . 1| 4420 |11.03.2023 Мая Манолова: Предлагаме свръхпечалбите наверигите да отиват във фонд „Солидарност” за ваучериза храна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads