Реклама / Ads
0| 4853 |26.03.2021 АРТ ДЖУНГЛА

25 събития в кампанията „Русе-град на свободния дух“ за 2021 година

.
Възможности за творчество, спорт и забавления, както и получаване на нови знания и чувство за общност дават 25-те събития, включени в тазгодишната програма на Фондация „Русе – град на свободния дух“.
 

Новост в програмата са конкурсът за иновативна еко идея „Младежи с еко-мисия“ и първият конкурс за коледна украса „Запази духа на Коледа“. За първи път в Русе ще бъде организирано и Регионално състезание по скално катерене, което ще носи името на русенския алпинист Иван Томов.

 

Възможност за изява и развитие ще получат и най-малките русенци чрез седемте проекта, одобрени по програма „Знание и растеж“ с подкрепата на Еконт Експрес. Обучения по роботика, финансова грамотност и родинознание са само част от разнообразните идеи, които фондацията подкрепи и ще финансира.

 

През тази година ще се проведат и станалите традиция за града събития като Парада на ретро автомобили, събиращ колекционери и любители на класически стари возила от България и Румъния, 3D Стрийт Арт Фестивал и Грийн рок фест. Ще продължи и инициативата „Празник на квартала“, която стартира през 2020 г. Тази година празникът трябва да се случи в кварталите „Дружба“ и „Здравец – Изток“. 

 

За трета поредна година ще бъде отделено внимание на архитектурното богатство на Русе чрез изложбата „Миналото днес“, а най-добрите фотографии отново ще се търсят в конкурса „Моето незабравимо преживяване в Русе“.  За любителите на перото ще се проведат конкурсът за литературно творчество и журналистика за ученици  „Стоян Михайловски“ и конкурсът за къс разказ „Мостове“.

 

Въпреки кризисната обстановка, през изминалата година в Русе се проведоха 140 събития. Създадени бяха 590 творчески продукта и над 43 000 русенци и гости на града съпреживяха емоцията да бъдат част от инициативите.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7234 |09.07.2020 С поредица от събития отбелязваме 170 години от рождението на Иван Вазов . 0| 6924 |26.05.2020 Кампанията „Чети във влака” с много нови издания . 0| 5676 |19.04.2019 Христо Бойчев: Събитията с нещастна съдба е хубаво да се върнат назад . 1| 5483 |05.02.2019 Произведение на Банкси продължава да създава арт събития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads