Реклама / Ads
3| 8080 |24.05.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Аскеери 2012 вече са в ръцете на новите си лауреати

.
Камен Донев и Мая Новоселска взеха статуетки за водещи мъжка и женска роля. Най-много награди на церемонията обра Явор Гърдев. Артистите почетоха и своите колеги, напуснали земния си път в черната на актьорски загуби година.
 

Наградите "Аскеер" 2012 година вече са в ръцете на своите притежатели. Те бяха връчени на церемония в театър "Българска армия".

Наградата за водеща мъжка роля получи Камен Донев за ролята на Семьон Семьонович Подсекалников в "Животът е прекрасен". Постановката се играе в Народния театър "Иван Вазов" и е дело на Александър Морфов по произведения на Николай Ердман.

Мая Новоселска взе отличието за ролята си в моноспектакъла "Едно малко радио". Новоселска е сред авторите на спектакъла, заедно със Стефан Москов и Борислав Стоилов. Постановката е Теди Москов.

Наградата за изгряваща звезда получи Весела Бабинова за ролята на Коля Лебедушкин в "Нощна пеперуда" от Пьотър Гладилин.

Статуетки за поддържаща мъжка и женска роля взеха Стефан Мавродиев (за ролите на Баща, № 3 и Дънкан в "Любов и пари" от Денис Кели) и Теодора Духовникова (за ролята на Мерилин в "Ръкомахане в Спокан" от Мартин Макдона).

Най-много награди обра Явор Гърдев. Той получи "Аскеер" за режисура за "Нощна пеперуда" от Пьотър Гладилин и за "Ръкомахане в Спокан" от Мартин Макдона. "Нощна пеперуда" получи наградата и за най-добро представление. Двете постановки получиха и наградата за театрална музика.

Асен Шопов бе отличен с приза за цялостен принос към театралното изкуство на тазгодишните награди "Аскеер 2012".

Награда за съвременна българска драматургия получи "Завръщане във Витенберг" от Георги Тенев и Иван Добчев (Театрална работилница "Сфумато", постановка Иван Добчев)

"Аскеер" за сценография беше присъден на Даниела Олег Ляхова за "Рицар на Светия Дух" от Боян Папазов (постановка Маргарита Младенова, Народен театър "Иван Вазов") и за "Завръщане във Витенберг" от Георги Тенев и Иван Добчев (постановка Иван Добчев, Театрална работилница "Сфумато"). Най-добрата костюмография е на Свила Величкова за "McBeth" по Уилям Шекспир, постановка Стефан Москов в Младежкия театър "Николай Бинев".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6579 |29.06.2011 "Оксиморонният свят” вече и в София . 133| 18481 |28.06.2011 Долу ръцете от кирилицата-тя е българска, не славянска! . 7| 7046 |28.06.2010 Гого: Скоро пак ще изпея "Бургаски вечери" . 0| 5411 |20.05.2010 Малкото казва повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads