Реклама / Ads
0| 4806 |22.11.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Български и световни специалисти провеждат „Триалози“ и обединяват наука, изкуство и технологии този уикенд в София

.
На 24, 25 и 26 ноември в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в 224 зала ”Америка за България” ще се проведе тридневното събитие „Триалози“, първото от поредицата интердисциплинарни събития на иновативната платформа RELOGIA, която разглежда съвременния свят и неговите основни проблеми през единна призма, обединяваща наука, изкуство и технологии.
 
Както говори самото име на събитието, то ще включва „триалози“ върху следните теми: "Съвременната Художествена Форма и Науката на възприятието" - 24.11; „ Видовете реалности. Технологиите - инструмент вместо цел “ - 25.11; „Естествен и изкуствен интелект“ - 26.11. Тези теми ще бъдат пречупени през през погледа на представители на науката, изкуството и технологиите. Аудиторията ще има активно участие в обсъжданията, реализирано чрез интерактивна aпликация.
Ще бъдат представени и проектите “Паметта на човечеството”,  част от програмата за интердисциплинарно интерактивно изкуство, Interface Cultures на Университета в Линц и една от пионерските организации за технология, общество и култура – Арс Електроника.

Сред участниците на тридневния форум са изявени български и чуждестранни имена от различните видове направления като Михайло Николич, основател и CTO (главен технологичен директор) на дигитална агенция Athlon, както и на дигиталния иновационен хъб Resonator и образователен център Технократи; доц. д-р Леандър Литов - физик, член на борда на ЦЕРН, ръководител на българския екип в ЦЕРН, Европейска организация за ядрени изследвания, преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”; Камен Козарев - астрофизик, Институт по астрономия на БАН, Харвард-Смитсониън център по астрофизика Бостън, САЩ; проф. д-р изк. Петер Цанев - художник, преподавател по Психология на изкуството и арт-терапия в Националната Художествена Академия; Агниешка Дейнович (Biofeedback, невротерапия, невротренинг); Мартин Кунце (MOM, Memory of Mankind); Климентина Миленова (Interface Cultures, Kunstuniversitat Linz, Ars Electronikа); Момчил Алексиев - филмограф и сценограф (творческото  студиоInteractive Lab, VR Lab BG); Христо Колев - магистър по медицинска химия и докторант в катедра „Аналитична химия“ при СУ „Св. Климент Охридски”, комуникатор на науката, концептуално изкуство, основано на научни принципи и явления, скрит зад псевдонима „Christobel“, Д-р Невена Иванова - учредителен директор на symbiomatter: лаборатория за експериментални изкуства и Д-р Цветана Иванова – основател и CEO на фондация за изследвания в областта на науката и изкуството “Re:”.

Целта:
Двадесет и първи век се характеризира с бурно развитие на науката и технологиите, което води до драстично изменение на средата, в която живеем, начина ни на живот, работа, мислене, комуникация и възприятие на заобикалящата ни действителност. Разбирането на процесите, протичащи при тези нови условия налага подход, обединяващ наука, изкуство и технологии, разглеждани като единен продукт на човешката креативност.
RELOGIA_Триалози се организира от Фондация за изследвания в областта на Науката и Изкуството “Re:”, Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Център за икономически стратегии и конкурентоспособност, Аthlon, Semantic-Interactive. Партньори са БАН, НХА, МОМ, Университета в Линц и Арс Електроника.
RELOGIA_Триалози се осъществява с любезната подкрепа на  посолството на република Австрия.

Пълна информация за събитието може да бъде намерена на адрес:
Facebook: Re: naissance/ Изкуство и Наука в България
Регистрация : https://goo.gl/WWnLLb
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5617 |10.11.2017 Специалисти по визуална антропология, документалисти и изследователи се събират в София за Международен фестивал на етнографския филм 2017 . 0| 7444 |17.10.2017 Еманюел Макрон се срещна с българския си издател, написа посвещение На кафе с Еманюел Макрон . 1| 7343 |17.09.2017 Ето кой е създателят на „Ракиямен” - първия български супергерой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads