Реклама / Ads
0| 6335 |03.06.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Българският „Урок“ е най-добър филм с най-добра актриса

.
Маргита Гошева в ролята на учителката Надежда Източник: Кинофестивал „Златната липа“
Филмът „Урок“ (България/Гърция) на младите автори Кристина Грозева и Петър Вълчанов е безспорният победител в Третото издание на кинофестивала „Златната липа“.
 
Международното жури с председател Станимир Трифонов и членове Вивиан Гоффетт – режисьор /Белгия/, Кристиян–Жаак - Нууди – оператор /Естония/, Мерседес Гаспар - режисьор /Испания/, Агне Грудите - актриса /Литва/ присъди наградата за най-добър филм на историята по действителен случай за учителка по английски език от малко българско градче, принудена да прекрачи границите на собствените си принципи и разбирания за честност, справедливост и морал.

Брилянтното изпълнение на Маргита Гошева в ролята на учителката Надежда и носи наградата на „Златната липа`2015“ за най-добра актриса.

Още два филма от 11-те ленти, състезавали се в конкурсната програма на фестивала тази година ще получат награди на церемонията по закриване на „Златната липа“ тази вечер от 18 часа в залата на Старозагорската опера. Също като „Урок“ с 2 награди ще си тръгне от Стара Загора и филмът „Ничие дете“ (Сърбия/Хърватия). Вук Ршумович получава наградата за най-добър режисьор, а изпълнителят на главната роля Денис Мурич за най-добър актьор.

Третият печеливш от официалната селекция на фестивала е турската история „Сивас“. Филмът ще получи наградата на Съюза на българските филмови дейци.

На церемонията тази вечер официално ще бъде връчена и специалната награда на фестивала „Златната липа“ за цялостен принос в киното на големия български актьор Васил Михайлов. Веднага след церемонията ще бъде излъчен награденият филм „Урок“. Пропусналите да видят другия награден филм от фестивала – сърбо-хърватската лента „Ничие дете“, имат шанса да го направят от 21 часа в залата на библиотеката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5569 |08.05.2015 "Потъването на Созопол" с награда за най-добър филм на фестивал в Ню Йорк . 2| 5281 |25.02.2015 Стоилов на изложба за 3 март: Българският народ не се страхува от Русия . 0| 8016 |04.03.2014 ВИВИЕН е българският отговор на познатите любовни нюанси в сиво . 0| 12079 |18.11.2013 Българският джаз отдава почит на Петър Петров – Парчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads