Реклама / Ads
9| 13153 |27.05.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Дъщерята на Чочо играе в „Хъшове”

.
Дъщерята на Чочо Попйорданов - Катя, стана хъш като татко си. Малкото момиченце, което наскоро бе осиновено от актьора и от дългогодишната му приятелка Даниела, изненадало актьорите от „Хъшове" като преди дни се появило заедно с майка си на репетициите на спектакъла, научи „Всеки ден".
 

След смъртта на Чочо, който в постановката изпълняваше ролята на Македонски, режисьорът Александър Морфов вкара на негово място Деян Донков. На 24 май хъшовете изиграха емоционално представление в памет на своя починал приятел.

Няколко часа преди това Катя се втурнала в залата, където репетирали актьорите, облечена с тениска с надпис „Хъш" и „Свобода или смърт". Именно с такива фланелки бяха облечени повечето актьори от хитовия спектакъл в деня, в който се сбогуваха с Чочо. Внезапното влизане на момиченцето стъписало изпълнителите, повечето от които познавали малката Катя. Тя първо изтичала към Александър Морфов, който й бил най-близък. Режисьорът толкова се развълнувал, че загубил ума и дума и само прегърнал детето. Сълзи рукнали от очите и на Морфов, и на останалите хъшове.

Най-развълнуван бил Деян Донков, който има тежката и трудна задача да замести Чочо в спектакъла. Повече от час актьорите не успели да дойдат на себе си от вълнение и плачели за починалия си другар. За да не тревожат детето те прикрили сълзите си, слагайки си слънчеви очила. Тогава на Морфов му хрумнала идеята да даде малка роля на дъщерята на Чочо и детето да излезе пред публика.

Първоначално режисьорът смятал, че това може да стане на юбилейния спектакъл, игран в памет на Попйорданов, но след това заедно с Даниела решили, че Катя още е малка и може да се стресне от многото хора. Самите актьори пък се страхували, че излизането на дъщерята на техния приятел на сцена ще им подейства прекалено емоционално и те няма да могат да играят. В крайна сметка детето вероятно ще се появи в спектакъла след няколко месеца, когато поотрасне и когато актьорите донякъде ще са преодолели мъката си.

След смъртта на Попйорданов, Даниела вече на няколко пъти водила осиновеното момиченце в театъра, тъй като искала то още от малко да усети къде е работил талантливият му баща. Катя станала всеобща любимка на всички в Народния. Детето бързо се ориентирало къде е гримьорната на Чочо и виждайки негови снимки из театъра винаги с радост викало „Тати, тати!" Всички приятели и близки на семейството пък са убедени, че макар да не му е родна дъщеря, Катя много приличала на Чочо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7740 |06.05.2013 Колеги за Чочо: Беше едно голямо дете . 0| 9597 |05.05.2013 БНТ пуска 3 филма в памет на Чочо Попйорданов . 2| 8392 |16.12.2011 Тази седмица Ивайло Христов и Чочо Попйорданов влизат под прикритие . 4| 10889 |11.11.2011 Чочо Попйорданов, Георги Стайков и Теодора Духовникова в Под прикритие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads