Реклама / Ads
3| 13597 |15.06.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Десетки на представянето на книгата на Огнян Стефанов „Господари на моргата“

.
Огнян Стефанов пред читатели
Няколко десетки души се събраха на представянето на книгата на журналиста Огнян Стефанов „Господари на моргата“ в сряда вечерта, в клуб „Перото“, в София. Сред тях имаше известни писатели, магистрати, лекари, журналисти, политици, социолози, общественици.
 

Книгата е уникална по своя характер, защото за първи път журналист прониква в тайните на задкулисието и от първо лице разкрива  истинското им лице. Приел ролята на посредник между премиера Бойко Борисов и банкира Цветан Василев, Огнян Стефанов възпроизвежда техните разговори. В книгата се посочва за първи път и авторът на онзи есемес, изпратен от член на ВСС  до премиера Борисов и предизвикал огромен скандал. Така в „Господари на моргата“  научаваме зловещата истина за симбиозата на реалната и паралелна власт.

 

„Тук е истината. Покварата става всесилна. Властта, политиката, корпорациите, църквата, банките, училищата, земята, селата, градовете, водата - всички са поразени от нея. Няма готови на болка заради свободата. Зъл магьосник сякаш е направил магия и е изпепелил земята и душите на хората. Морга ви казвам, морга. Най-голямата и най-страшната, която съм виждал. Зловещо... Затова се захванах да описвам тъмните тайни на властта, до които получих достъп. В задкулисието се крие тайната, как едно райско кътче стана морга“, отбелязва авторът.  Той сподели, че на  20 души е препоръчал да не се появяват  на представянето на творбата, за да не загубят работата си или пък да бъдат подложени на репресия, каквато се стовари върху самия него. Огнян Стефанов беше облечен с тениска с лика на Дон Корлеоне. Обясни, че това е новият герб на сегашната българска мафия.

 

Журналистката  Люба Кулезич  сподели: Това е една тъжна книга. Много тъжна! Соня Колтуклиева  за първи път разкри, че и тя е била в ролята на първия посредник между Борисов и Василев до момента, в който чула  премиерът Борисов да казва, че е готов да събори една и две банки, ако трябва, стига Орешарски  никога повече да не се върне на власт.  

 

От издателство „Слънце“ отбелязаха, че за първи път нито една медия, с изключение на БиАйТи , не е отразила появата на книгата. Това, обаче по никакъв начин не е повлияло на търсенето й, даже напротив. „Книгата се продава много добре“, похвалиха се издателите.

 

Люба Кулезич представи книгата "Господари на моргата"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5105 |14.06.2017 Има жертви и десетки ранени при пожара в 27-етажен блок в Лондон . 0| 6295 |06.06.2017 Десетки гръцки фирми в България са фантоми . 1| 4904 |05.05.2017 Десетки наводнени къщи в Западна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads