Реклама / Ads
0| 10484 |18.05.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Доброволци от Европа организират 17-ия Международен фестивал в Бодрум

.
Между 24 и 29 май, древният Халикарнасус, на брега на Егейско море ще бъде домакин на 17-тия Международен танцов фестивал в Бодрум. От 2012 г. насам фестивалът е в списъка на националните събития на ЮНЕСКО, което е само една от причините форумът да е единствен по рода си в региона.
 
Фестивалът се организира за поредна година почти изцяло от доброволци от цяла Европа. В продължение на 6 седмици 30 младежи от 17 европейски страни ще работят заедно с местни професионалисти, за да подготвят събитието. Всички разходи на младите ентусиасти са покрити по програма Еразъм + на Европейската комисия. Основната задача на доброволците е да популяризират международния фестивал, както и възможностите, които предлага програмата Еразъм +. Много от доброволците са активни танцьори и ще получат безценната възможност за изява на голяма сцена.

Една от главните цели на тази доброволческа служба е срещата на младите хора  с нови традиции и култури, обмяната на опит и знания, разширяването на хоризонтите и осъзнаването им като пълноценни членове на обществото. Допълнителен бонус от пребиваването им в чуждата държава са новите езици, танци и социални и професионални контакти, които за някои от доброволците могат да се окажат решаващи за в бъдеще.

Във фестивала ще вземат участие танцови групи от различни възрасти, които имат задачата да докажат, че еизкът на танца е универсален и може да се използва от всеки, независимо от националност и убеждения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5865 |10.05.2016 Стотици празнуваха пред НДК Деня на Европа . 0| 5498 |15.04.2016 Кино „Люмиер” с уникална филмова карта на Европа . 0| 6820 |08.04.2016 Мюсюлмански писател предупреждава: Ислямът застрашава Европа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads