Реклама / Ads
0| 6967 |06.01.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Филмът ”1917” е големият победител на ”Затен глобус”

.
Кадър от филма
”1917” на Сам Мендес спечели Златен глобус за най-добра филмова драма. Военният епос разказва за почти невъзможна мисия през Първата световна война, благодарение на която 1600 британски военни са спасени от вражеска засада. Филмът получи и наградата Златен глобус за режисура на Сам Мендес.
 

Хоакин Финикс спечели Златен глобус за най-добра мъжка роля в драматичен филм за породилия много полемика персонаж на Жокера от филма "Жокера". За ролята Финикс има и номинация на Гилдията на американските актьори. "Жокера" на Тод Филипс имаше четири номинации за Златен глобус. Той спечели общо две награди, освен тази за Финикс и тази за филмова музика, предава БТА.

 

Американският психологически трилър разказва историята на душевно болния актьор Артър Флек, пренебрегван, унижаван, малтретиран и маргинализиран от обществото и тласнат към насилие, пораждащо бунт, водещ до размирици и отъждествяван с протестите на изминалата година. Филмът вече спечели Златен лъв на миналогодишното издание на кинофестивала във Венеция, има седем номинации за наградите Изборът на критиците, а Американският филмов институт го определи за един от 10-те най-добри филми на 2019 г.

Актрисата Рене Зелъуегър получи Златен глобус в категорията за най-добра актриса в драматичен филм за превъплъщението си в образа на кинодивата Джуди Гарланд в биографичната драма "Джуди". За ролята тя има номинация на Гилдията на американските актьори.

 


"Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино за златната ера на холивудското кино и с участието на Брад Пит и Леонардо ди Каприо спечели Златен глобус в категорията за най-добра комедия или мюзикъл, предаде Франс прес. Продукцията беше избрана за един от 10-те филма на 2019 г. в листата на Американския филмов институт и беше с пет номинации за Златен глобус. Досега продукцията получи две.

 

Актрисата и рапърка Аукуафина получи Златен глобус за най-добра роля в комедия за персонажа на Били Ван във филма на Лулу Ван "Сбогуването", разказващ за семейство, събиращо се около умираща от рак баба, предаде Франс прес.
В същата категория при мъжете победи Тарън Еджъртън за ролята на Елтън Джон в "Рокетмен". За ролята той има номинация на Гилдията на американските актьори.

Холивудският красавец Брад Пит спечели Златен глобус за поддържаща роля в драматичен или комедиен филм за "Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино, съобщава сайтът на наградите.


Във филма Пит играе ролята на Клиф Бут, бивш дубльор и най-добър приятел на главния герой, изпълняван от Леонардо ди Каприо. За ролята Пит има и номинация на Гилдията на американските актьори.

Мишел Уилямс взе Златен глобус за най-добра актриса в лимитиран сериал или телевизионен филм за превъплъщението й в ролята на танцьорката и актриса Гуен Върдън в биографичната продукция "Фос/Върдън" за отношенията на режисьора Боб Фос с Върдън.


Наградата за най-добра филмова музика отиде при Хилдур Гурнадотир за "Жокера".

Наградата за най-добър лимитиран сериал или телевизионен филм получи "Чернобил", посветен на ядрената катастрофа с централата Чернобил през 1986 г.

При получаването на отличието си за цялостен принос към киното Том Ханкс пък благодари на съпругата и децата си и после изреди цял низ от холивудски дейци, помогнали му да се развие, сред които Мерил Стрийп, Мег Райън, Дензъл Уошингтън и Чарлийз Терон. "Трябва да си истински глупак, ако не откраднеш нещо от всеки, с който си работил", каза Ханкс, визирайки влиянието, което неговите колеги са му оказвали през годините и от които той е заимствал нещо, предаде Ройтерс.

Английският режисьор и продуцент Сам Мендес получи Златен глобус за режисура за военния епос "1917", предаде Франс прес.


Филмът имаше три номинации за Златен глобус и осем номинации за наградите Изборът на критиците.

Куентин Тарантино спечели Златен глобус за най-добър сценарий за филма, разказващ за златната епоха на киното "Имало едно време в Холивуд", съобщава сайтът на наградите.


Брайън Кокс получи отличието в категорията за най-добра мъжка роля в драматичен сериал за персонажа на медийния магнат Лоуган Рой в "Наследници".

Анимацията "Търсенето на Линк" за амбициозен изследовател и авантюрист, който се опитва да влезе в престижен клуб, което го води до познанство със странното създание, получи Златен глобус за най-добра анимационна продукция.


Лора Дърн спечели наградата за най-добра поддържаща роля в драматичен или комедиен филм за персонажа на адвокатката Нора Фаншоу в "Брачна история". За ролята тя има номинация на Гилдията на американските актьори.
Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал отиде при Оливия Колман за персонажа на Елизабет Втора в "Короната".

Златен глобус за най-добър комедиен сериал бе присъден на Fleabag, спечелил вече Златен глобус за най-добра актриса в комедиен сериал за Фийби Уолър-Бридж.

Патриша Аркет получи Златен глобус за поддържаща роля в драматичен или комедиен сериал, лимитиран сериал или телевизионен филм за ролята й на Клодин "Дий Дий" Бланчард, майка, чиято грижовност граничи с тормоз над дъщеря й, която е инвалид в "Деянието".

Песента "I'm Gonna Love Me Again" от филма "Рокетмен" на Елтън Джон и Бърни Топин грабна наградата за най-добра филмова песен.

 

При получаването на отличието си за цялостен принос към телевизията пък Елън Де Дженерис каза: "Няма по-голямо вълнение от това някой да ми каже, че съм направила деня му по-добър с моето шоу. Винаги съм искала да карам хората да се чувстват добре и да се смеят".

Шоуто на Елън Де Дженерис досега е получило над 60 телевизионни награди Еми, предаде Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7366 |10.11.2019 Валентина Каролева: Филмът ”Доза щастие” ми послужи като терапия . 0| 5516 |11.04.2019 Зомби филмът на Джим Джармуш ще открие фестивала в Кан . 0| 4993 |17.03.2019 Снежанка Пенова е победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет” 2019 . 0| 5894 |09.03.2019 Филмът ”Зелената книга”, получил „Оскар”, с премиерна прожекция у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads