Реклама / Ads
1| 6983 |01.10.2009 АРТ ДЖУНГЛА

История за любовта и самотата тръгва в Сълза и смях

.
Днес “Сълза и смях” открива своя нов театрален сезон със спектакъла „Любов № 2” по текст на известния американски драматург Нийл Саймън.
 

В две последователни вечери – 1 и 2 октомври, българската публика ще има възможността да види адаптация на неговата автобиографична пиеса “Глава втора”. Тя пресъздава емоционалния свят на автора след смъртта на неизличимо болната му първа съпруга. В нея Саймън споделя богатия си житейски опит, почерпен от втория брака. Размишлява около вечните въпроси за любовта и брака.

Спектакълът “Любов №2” на сцената на “Сълза и смях” е авторски интерпретация на популярния български театрал Ивайло Христов, на когото принадлежат адаптацията, режисурата и музикалните картини в пиесата. Негови съмишленици в реализацията на оригиналния текст са любимите на родната публика актьори Бойка Велкова, Стефан Спасов, Пламен Сираков и Кристина Янева, които се превъплъщават в образите на Джени, Джордж, Лео и Фей,




Разказвайки драматичните истории на своите герои, те се опитват да разчетат различните послания, които се съдържат в сърдечното общуване между двама души. Пресъздавайки талантливо техния душевен свят, изтъкан от противоречиви чувства, емоции и мисли, търсят отговори за безкрайните си съмнения естествено ли е да обичаме само веднъж в живота си, оправдана ли е физическата моногамия, когато липсва любовта между един мъж и една жена, защо се стига до изневярата и самотата, имаме ли право на втори шанс в любовта.

Нийл Саймън е роден на 4 юли 1927 г в Бронкс, Ню Йорк. Женен е пет пъти и има четири деца.

Творческата си кариера започва парадоксално – работи като разносвач на писма в офисите на Уорнър Брадърс в Манхатън. Но само след две години Нийл става автор на хумористични сценарии за радио.




Страстта си към словото и театъра Саймън демонстрира като автор на много пиеси. Той става един от най-поставяните американски драматурзи в света, пожънал огромен успех и на Бродуей. Негови са сценариите за култови бродуейски мюзикъли и пиеси като „Сладката Черити”, „Странната двойка”, „Боси в парка”, „Добрият доктор”, „Билокси Блус”, и др. Написал е сценарии за над 20 филма и е Доктор Хонорис Кауза на няколко престижни университета.

Номиниран 2 пъти за наградата “Еми” и 17 пъти - за “Тони”, Нийл Саймън печели три пъти “Тони” и един път става носител на престижния “Пулицър”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7297 |30.08.2009 Как да разкажем 1 история по 99 начина . 0| 5738 |18.08.2009 Любовта е лудост за 17-ти път във Варна . 17| 85515 |13.06.2008 „Те ти, булка, Спасовден“ е култова еротична история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads