Реклама / Ads
0| 4610 |11.08.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Кметът Пенчо Милков награди шампионите по скокове на батут от Спортен клуб „Имидж“

.
Медали с герба на Община Русе и поздравителни адреси връчи кметът Пенчо Милков на най-добрите състезатели от спортен клуб по скачане на батут „Имидж“. Те постигнаха девет първи, седем втори и осем трети места на Държавното и европейското първенство за младежи, както и на Световната купа за младежи 2022 г.
 

„Успехите ви на националните и международни спортни форуми са повод за гордост не само за семействата и близките ви, но и за целия ни град. Не забравяйте, че вие давате пример на своите връстници за това как с труд, дисциплина и постоянство, можеш да постигнеш много. Не преставайте да се развивате и да носите Русе в сърцето си, колкото и голяма да бъде спортната ви кариера“, поздрави ги Милков.

 

За всеотдайната работа и развитието на този уникален за Русе спорт той удостои с плакет „Заслужил треньор“ основателя на клуба Станислав Стоянов.

 

Тази година на Международния турнир в Италия русенският клуб беше представен от 4 национални състезатели в лицето на Микаела Христова, която завоюва престижното второ място в индивидуалната надпревара, Калоян Петров - трето място, а Максим Ангелов застана начело на почетната стълбичка.

 

От Европейското първенство, което се проведе малко по-късно в Римини, Италия, българският отбор с младежи Георги Басарбовски и Калоян Петров от ”ИМИДЖ” Русе, заедно с Мартин Димитров от „Добри Костин” Стара Загора, завоюва трето място при изключително оспорвано съревнование и равен брой точки със спечелилите второто място - състезателите от отбора на Франция. В синхронната надпревара русенската двойка стана вицеевропейски шампион с впечатляващата разлика от една стотна след победителите от Азербайджан. В индивидуалното класиране Георги Басарбовски остана на пето място при изключителна конкуренция от 48 спортисти. Голяма гордост за клуба е представянето на 17-годишния състезател Максим Ангелов, който за първи път участва при мъже и направи лично постижение по време на Европейското първенство, като най-малкият състезател, което дава голяма заявка за бъдещи постижения.

 

Отлично се представиха състезателите от „Имидж“ и на Държавното първенство.  В отборното класиране на двоен мини батут те взеха купата за първо място, а в олимпийската дисциплина батут индивидуално, русенските състезатели се класираха втори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4234 |16.05.2022 Кметът на Русе и испанският посланик откриха изложба за дипломатическите отношения между двете страни . 0| 4996 |10.02.2022 Кметът Пенчо Милков награди заслужили състезатели по джу-джицу . 0| 3815 |03.02.2022 Кметът Пенчо Милков се срещна с представители на модния бранш в Русе . 2| 8753 |03.01.2019 Журналист: Кметът Иван Тотев трябва да е братовчед на фолклорния Марко Тотев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads