Реклама / Ads
0| 5613 |25.02.2016 АРТ ДЖУНГЛА

На книжния пазар излиза „Убийства край Сена“ от Марк Прайър

.
С книгата на Марк Прайър „Убийства край Сена“ издателство „Слънце“ започва да издава нашумялата криминална поредица с главен герой Хюго Марстън – бивш агент на ФБР и настоящ шеф на охраната на американското посолство в Париж.
 
Приключенията на Марстън следват в още 4 романа, всеки от които е бестселър, хвален от критиците и четен с наслаждение от феновете на нестандартните кримки.
   
Парижките букинисти, французите, които са помагали на нацистите по време на Втората световна война, търговията с наркотици, подземният свят на Париж и корупцията на полицията в наши дни са теми, с които не всеки автор може да се справи наведнъж. Но Марк Прайър успява. Без да протака разказа си, той тласка читателя към неочакваната развръзка на сюжета.
   
Още от първия ред се потапяме в чара и загадките на френската столица. „Колкото и да обичам Париж, си позволих известни волности относно неговата история и география, създадох някои събития и си измислих имена на улици“, признава авторът. Градът обаче в романа му е впечатляващ, а този декор напълно подхожда на драматичната история, която предстои.
   
„...Антикварна сергия край Сена, която представлява четири зелени метални сандъка, прихванати с болтове към ниската стена и натъпкани с книги. Техните разноцветни като пера на птица гърбове, наподобяват разперено ветрило върху рафтовете и привличат минувачите.“ Хюго Марстън е редовен клиент на Макс, собственикът на сергията. Макс обаче е отвлечен пред очите на американеца.

Полицията отказва да се намеси, защото уж имало свидетели, че старецът доброволно е тръгнал с похитителя си. Хюго и без това има подозрения, че нещо става със сергиите на книжарите край Сена и търси помощта на свой приятел – пенсионирания агент на ЦРУ Том Грийн. В един бар среща случайно криминалната репортерка на в. Льо Монд Клаудия Ру и също успява да я убеди да му помогне в издирването на Макс.

Някогашни сътрудници на нацистите ли е преследвал Макс, или е вдигнал кръвното на колекционер на ценни книги? Защо още двама букинисти изчезват безследно? Кой се опитва да убие Хюго и Клавдия? Дали бащата на Клавдия няма пръст в престъплението? Какво искат румънските търговци на дрога? Ще успеят ли Хюго и Том да подредят пъзела, или самите те ще се превърнат в парченца от него?
    Отговорите предизвикват читателя да изчете книгата на един дъх – до последния ред. И както се случва в добрите кримки, първопричината за драматичните събития в романа не е онази, за която си мислим, че е.

ЗА АВТОРА
Марк Прайър е роден в Англия. Завършил е журналистика и право в САЩ. В момента работи като прокурор в столицата на Тексас – Остин. Пише и криминални романи, чийто главен герой е Хюго Марстън, шеф на охраната на американското посолство в Париж и бивш агент на ФБР. Книгите му са преведени на 7 езика, включително и на японски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5564 |03.12.2015 Нов фундаментален труд на Франсис Фукуяма излиза на български . 12| 13141 |19.10.2015 „Стратегическа дълбочина“ от Ахмет Давутоглу излиза в България . 0| 5610 |21.01.2015 Нова маркетинг дивотия: Експлодираща книга на пазара . 2| 5570 |30.12.2014 Излизат събраните съчинения на Любен Дилов-баща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads