Реклама / Ads
0| 3900 |04.12.2018 АРТ ДЖУНГЛА

„Лебедово езеро” върху лед с трето представление в зала 1 на НДК

.
Поради изключително големия интерес и напълно разпродадени билети на двата вече анонсирани спектакъла на класиката „Лебедово езеро” в изпълнение на Руски държавен балет на лед „Санкт Петeрбург”, организаторите от АРТ БГ обявяват трети, ексклузивен спектакъл в неделя - 9 декември в зала 1 на НДК с час 15:00.
 

Това е абсолютен прецедент за коледен спектакъл и съветът на организаторите е всички желаещи, които искат да се насладят на великолепното преживяване да закупят своите билети веднага.

 

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim на цени  между 30 и 60 лв. и ВИП места за 100 лв. Специално за децата билетите са само по 10 лв.  Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim и онлайн на адрес: https://bit.ly/2SpDWOX

 

„Лебедово езеро" е балет 2 действия с по 2 картини по музика на Чайковски, сценография на Владимир Бегичев и Василий Гелцер. Той е не само един от най-известните и обичани балети в света, но и най-често поставяният. Премиерата на „Лебедово езеро" се състои на 4 март през далечната 1877 г. на сцената на Болшой театър в Москва и веднага се превръща в абсолютен хит. От тогава досега постановката се представя вече 141 години. Тя е изиграна над 150 000 пъти и е гледана от над 180 000 000 човека публика по цял свят, като интереса към нея не стихва и до ден днешен, превръщайки я в абсолютна класика.

 

Сюжетът е по мотиви от старинна немска легенда за прекрасна девойка, превърната в бял лебед. В двете действия на балета се редуват реални и фантастични картини.

Празнувайки своето пълнолетие в парка на двореца, принц Зигфрид се весели с приятели. Прелитащо над парка ято лебеди го привлича след себе си. Той отива в гората и там, на брега на езерото, сред лебедите принцът вижда танцуващата на лунна светлина Одета. Одета е омагьосана от злия магьосник Ротбарт и е с човешки облик през нощта, но се превръща в лебед през деня. Денем тя е царицата-лебед и има корона на главата. Покорен от нейната красота и потресен от разказа ѝ, Зигфрид се кълне на Одета във вечна любов.

 

Как завършва вълшебната приказка ще може да видите в неделя, 9 декември на сцената на зала 1 на НДК.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5418 |28.11.2018 Откраднаха картина на Реноар във Виена преди търг за нея . 0| 4353 |23.11.2018 НАСА обяви „Петък на черните дупки“ (видео) . 1| 5138 |21.11.2018 Музеят на авиацията се мести от Крумово в Пловдив . 1| 5926 |19.11.2018 Издателство ”Слънце” представя ”Кратка история на пиянството” от Марк Форсайт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads