Реклама / Ads
143| 12995 |07.03.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Люба Кулезич: Искат да забранят на Б. Борисов политически да еволюира

.
Люба Кулезич
Слугинажът е индивидуално понятие; можеш да защитаваш някаква истина, но когато вършиш алъш‒вериш, се променя погледа ти, физиономията ти, каза журналистката, която тази седмица сменя телевизията и предаването си с нови. Ужасно е да се отнасяш към хората като към "рупащи хайвани".
 

Предстои ми най‒сетне да направя нещо самостоятелно след два сезона и половина в НТВ, на които съм благодарна, обяви по ТВ 7 журналистката Люба Кулезич. Тя започва ново предаване в ТВ 7 от идващата неделя. Това, което ще правим всяка неделя сутрин, е предложение, на което не можах да устоя, призна тя. Предаването ще се казва „Насреща Люба Кулезич” ‒ т.е. хората ще могат да разчитат на мен, добави тя.

Н. Бареков предложил неделната утрин, похвали се сам той, защото отчел, че точно тази аудитория е най‒благодатна, и най‒многобройна.

Медията е нещо, което да свързва хората, тя е посредник, коментира Кулезич и поиска понятията журналистика и слово да се върнат по местата им. Фактът, че разговаряме на тази тема, означава, че журналистиката търси начин да се освободи от своята официозност; трябва да има зрелище, атракция, предаване на емоции и чувства и да приобщят хората на тази плоскост.

Абсолютно не се съгласявам с твърдения, че сегашната журналистика се е превърнала в слугинаж. Това не е масовка. Слугинята е индивидуално понятие, уточни Кулезич. Можеш да защитаваш някаква истина, но когато вършиш алъш‒вериш, се променя погледа ти, физиономията ти, констатира тя.

ТВ 7 ми предлага лудостта да се преоткриваш сам, каза още журналистката, която ще има "най-хубавото студио" по думите на Бареков. Струва си да правиш модерно предаване по телевизията, каза Кулезич. Стойността на медията е инвестиция в съдържание, за да се върне тази инвестиция в по-цивилизована и модерна публика, споделяща стандарти за успех, просперитет и общи блага. Ужасно би било да се отнасяш към хората като към някакви "рупащи хайвани", добави тя.

Пет години не съм се срещала с Явор Дачков, с когото бяхме колеги, партньори, близки, призна Люба Кулезич и каза, че никой никого не може да създаде, но може да помогне някому да бъде забелязан. Това, което виждам като медийна и политическа проекция, не е Явор, когото познавах, това е физически друг човек, каза тя. Твърдя, че още в старите книги, в библията, във "Фауст" и други е описано, че човек може да бъде трансформиран, защото е сключил пакт с нещо друго, с друга енергия, с друга сила. Всеки носи отговорност за своята физиономия, за това, което върши, приключи темата тя.

У нас беше извършен изключително порочен процес на публична промяна на личности, констатира Кулезич. Това, което се случи с Ал. Петров, е опит да се забрани на Б. Борисов политически да еволюира. Борисов е 10 години в политиката пред очите на всички. Ал. Петров беше в подземието, между подземния свят и легитимираната мафия, той е посредник между тези светове. Опитът Борисов да бъде върнат там не е алтернатива, заключи Л. Кулезич.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6544 |02.03.2011 Граждани от Балчик протестират, искат фестивали . 33| 11047 |20.12.2010 Кулезич: Гледаме като риалити зрелищната смърт на БНТ . 19| 6362 |09.12.2010 Кинаджии искат Вежди-Гафа да си ходи . 12| 5814 |08.11.2010 Интелектуалци искат оставката на Игнатов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads