Реклама / Ads
1| 5939 |27.03.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Мариус Куркински: Време е да се обърнем към себе си, молитвите ми са за лекарите

.
Мариус Куркински Източник: БГНЕС
Сега е време да се обърнем към себе си, време за преосмисляне на всичко. Това заяви режисьорът и актьор Мариус Куркински, който в Деня на театъра, пуска за онлайн гледане моноспектакъла ”Черното пиле”.
 

Моноспектакълът по разказа на Николай Хайтов ще бъде достъпен чрез платформата Fanstream.bg днес от 20.30 часа за период от 72 часа. Режисьорът обясни, че записът е на стотното представление от Зала 1 на НДК, което е изиграно на 19 април 2019 година, съобщава още БГНЕС.

 

"Сигурен съм, че има хора, на които им липсва театъра – онези, които вече са го гледали може би ще им бъде интересно да го видят отново, а онези, които не са, ако имат време, ще ми бъде приятно да го видят", сподели Куркински какво го е подтикнало да предостави на зрителя записа на предпоследния си моноспектакъл преди юбилейния "Мариус 50".

 

"Аз много обичам този моноспектакъл, този автор. Мисля, че е уместно в момента да се обърна с неговите думи, защото Хайтов е един от големите наши автори, който демонстрира много обич към народа си и грижа към него. Неговите думи ще бъдат полезни в момента", каза още Мариус Куркински, който пресъздава текстовете на Хайтов максимално непокътнати.

 

Според режисьора "Черното пиле" по някакъв начин е свързано с днешната криза, там също става дума за общество в криза. Разбира се има и хумор.

 

В ситуацията на извънредно положение и социална изолация, Мариус Куркински смята, че е рано да се говори за театър и как ще продължава той.

 

Според актьора живото изпълнение и причината, поради която хората идват в театъра – да са там, в сградата, в залата, жив човек да играе пред тях – това не може да се сравни.

 

Въпреки това онлайн представленията в дните на извънредно положение са утеха и радост. „Защото зрителите ще видят друг тип изпълнения, друг тип присъствие – най-малкото ще сравнят за себе си, а и актьорите няма да остават пасивни“, заяви още Куркински.

 

"Сега има по-важни неща. Според мен всеки нормален човек трябва да осъзнава, че сега е време за преосмисляне на всичко. За мен ситуацията съвпада по някакъв начин и с Великия пост – стихването и смирението в момента са най-важни. Да се помага – кой с каквото може", сподели актьорът с уточнението, че не преиграва.

 

"Молитвите ми, съпричастието ми и благодарността ми са обърнати към лекарите и доброволците. Сега повече трябва да се говори за хората, които помагат с телата си, със силата си, с работата си, със себеотрицанието си", заяви Куркински и посочи, че кризата е обща, защото тя засяга всеки един.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6489 |07.12.2019 За съвременното звучене на езика на Вапцаров - за работническия гащеризон . 0| 5845 |22.07.2019 Слънце” представя: ”Международная. Имало едно време в СССР” . 7| 7392 |13.04.2019 Мариус Куркински: Българите са умни, но не тези в институциите . 1| 6322 |12.09.2018 Квартал от времето на цар Иван Александър откриха в Перперикон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads