Реклама / Ads
1| 4836 |22.03.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Моцарт фестивал в Правец е с нов артистичен директор

.
Проф. д-р Борислава Танева
Проф. д-р Борислава Танева е новият артистичен директор на Международния музикален фестивал „Моцарт Фестивал” - Правец. Тя бе избрана от УС на Сдружение „Моцартови празници – Правец 04“ след проведен конкурс.

Проф. д-р Борислава Танева е пианист – изпълнител, педагог, камерен музикант, композитор и дългогодишен организатор на музикални събития. Активната й роля в съвременния културен живот не само в България я определя като успешен широкоспектърен музикант. Професор по пиано и педагогическа практика в НМА „ Проф.Панчо Владигеров” и към настоящия момент е заместник – ректор по международната и художествено-творческата дейност. Лауреат на национални и международни конкурси по пиано, камерна музика и композиция в България, Италия, Япония, Гърция, Люксембург и Норвегия. Проф. Танева концертира активно и е желан гост на престижни европейски зали културни центрове. Води майсторски класове и е член на жури на национални и международни конкурси. Основател и член на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC. Носител на наградата „Златно перо” за 2014 г. за изключителен принос към българската култура и изкуство. Отличена през 2015 г. с „Кристална лира”. „Музикант на годината” за активна творческа дейност през 2016 г. Председател на фондация „Пианисимо”.

“Приемам тази отговорност с пълното съзнание, че „летвата е вдигната” достатъчно високо от „мотора” на този фестивал – голямата българска оперна певица Христина Ангелакова”, заяви проф. Танева. „ Убедена съм, че важно условие за успеха на всяко едно начинание е да не се нарушава приемствеността. Ще работя за съхраняване на тенденциите в досегашните издания на фестивала и стъпвайки на традицията ще надграждам с нови идейни и концептуални програмни решения”, допълни тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4150 |04.03.2019 Фестивал на радиопиеси за годишнината от раждането на Йордан Радичков . 0| 5097 |03.01.2019 Джоузеф Ал-Ахмед взе голямата награда на кинофестивал в Лос Анджелис . 1| 5418 |20.10.2018 Джейн Фонда с наградата на кинофестивала Люмиер в Лион . 0| 5219 |21.09.2018 Започна 12-ият Международен фестивал на военните оркестри във Велико Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads