Реклама / Ads
0| 6352 |17.05.2018 АРТ ДЖУНГЛА

Музей на радиото ще носи името на проф. Веселин Димитров

.
Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св.Климент Охридски” от 19 май 2018 г. официално ще бъде наименувана на нейния създател - проф. д-р Веселин Димитров.
 
Официалното откриване ще се състои в събота от 16.00 часа в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация. Встъпителни думи ще произнесат  проф.дфн Анастас Герджиков – Ректор на СУ „Св.Кл.Охридски”, проф. Чавдар Христов – зам.декан на Факултета по журналистика и масова комуникация, доц. Вяра Ангелова – ръководител на катедра „Радио и телевизия” и Ивайло Савов – директор на програма „Хоризонт”.

Събитието е част от програмата по отбелязване на 130 години СУ"Св.Климент Охридски", 20 години от създаването на музейната експозиция и е посветено на 80 години от рождението на проф.д-р Веселин Димитров.

Проф.д-р Веселин Димитров (19 май 1938 – 25  юни 2009)е  дългогодишен преподавател и  декан  на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св.Климент Охридски”. Автор е на 17 монографии и над 130 научни студии и статии. Създател на две научни дисциплини „История на радиото в България” и „Радио програмиране”. Съавтор на концепциите за две популярни радиопредавания – „България – дела и документи” и „Разговор с вас”, както и с прототипа на днешната програма „Хоризонт” на БНР с предаването „От 6 до /” – 1966 г. Създател на университетското радио „Алма Матер”. Носител на голямата награда на БНР „Сирак скитник”  и на първа награда на Съюза на българските журналисти за история, теория и критика. Член на Програмния съвет на БНР, председател на конкурса „Осма муза” и постоянен член на журито на журналистическата награда „Паница”.

Носител е на почетния знак на Софийския университет – I степен и два пъти носител на почетния знак със синя лента на Софийския университет. „Доктор хонорис кауза” на Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски”. Носител на орден „Св.Св.Кирил и Методий”  с огърлие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4663 |05.05.2018 Националният военноисторически музей без вход за 6 май . 2| 5283 |03.05.2018 На мястото на срутения музей вдигат Бронзовата къща . 0| 6197 |20.03.2018 Заради обвинения в сексуален тормоз фалираха компанията на носител на ”Оскар” . 0| 6500 |03.03.2018 Изложбата „Знамената на Българското опълчение“ във Военноисторическия музей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads