Реклама / Ads
15| 7000 |28.09.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Николай Милчев: Луна президент - не шоу, а „Месечина, месечина, йоо-ой, йоо-ой“

.
Николай Милчев
Кандидатурата на Луна (госпожица Луна Йорданова) за президент на Републиката изобщо не е само шоу и само реклама. То е най-естественият завършек на процесите в нашия политически живот. Фактът, че десетилетия успяваме да понесем присъствието в политиката на фигури от дружината на Бай Ганьо, няма начин да не доведе до появата на Луна. А последните месеци си бяха като пътеводна звезда за изгряването на Луна.
 

Сещате ли се къде на панаирите се събира най-много народ и къде на народа му е най-хубаво? В бирариите, разбира се. Там, където пее певица на живо и там, където екзалтирани присъстващи пият вино и ракия от обувката на певицата. Там е душата на панаира.

 

Бирарията с нейния театър сега се повтаря. И всички, които се правят на много учени и знаещи, на много интелектуални и много гяволи в изборите, ще останат изненадани. Луна най-вероятно няма да получи много гласове, но за нея в сърцата и в стомасите си ще са гласували хиляди и хиляди. За Луна ще гласуват тези, за които бирата и кебапчетата са смисъл, цел и упование.

 

Не упреквам никого, нито се правя на кой знае какво. Такива са годините – заплашителни и притеснителни, със заключвания и отпускания, и човек какво да прави – току се хване за кебапчето и бирата, ако може. Да се чудиш ден ли е, нощ ли е, ама май повече е нощ. И на фона на тази проточила се нощ защо Луна да не е утешение?

Все слушам напоследък, че ако се изправели един срещу друг господата Радев и Борисов, това щяло да е сблъсък между титани. Айде по-полека. Да виждате в тези двама мъже герои от гръцката митология? Аз лично – не съвсем. Дори генералските им пагони трудно ще ги качат на Олимп. Но някак си е по-друго, като кажеш: „Сблъсък на титаните“.

 

В появата на Луна обаче виждам звучен шамар по лицата на вманиачени и порозовели от уиски и философстване вечни хрантутници с папионки и претенции. И с несменяеми чиновнически постове.

 

В лицето на Луна виждам фазите на Луната и всичко, което предизвикват тези фази.

А и може ли да забрави човек оная песен на Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович: „Месечина, месечина, йоо-ой, йоо-ой“?


Николай Милчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 20598 |18.08.2021 Николай Милчев: Хубавата Елена и Кирил Петков. Бой се от данайците! . 0| 5023 |03.08.2021 Напусна ни актьорът Николай Станчев . 10| 9503 |20.04.2021 Н. Милчев: Да представяш кабинет от болницата е шизофренично. Боже, свири край на мача! . 3| 5974 |22.03.2021 Поетът Николай Милчев: Оставетe ни родината! - по повод един предизборен лозунг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads