Реклама / Ads
0| 4926 |26.09.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Очаквайте на​ ​27 септември от издателство „Слънце“​:​ „​БЕРЛИНСКИ БЛУС “ от ​Свен Регенер.

.
Дебютният роман на Свен Регенер ни пренася в мрачната атмосфера на западноберлинския квартал Кройцберг малко преди края на 1989 година. Това е сборище на наркомани, проститутки, хипита, рокери, както и представители на работническата класа.
 

С тях съжителства и Франк Леман – затворен тип, който мрази да напуска пределите на квартала, тъй като всяка промяна на обстановката му действа зле и объркващо. По-голямата част от сивия му живот преминава в кръчмата, в която работи. Внезапно запознанство с красивата готвачка Катрин за кратко го вади от летаргията. Идва и денят, в който пада Берлинската стена. Леман е на улицата заедно с хиляди други, но дори и това събитие не представлява особен интерес за него, тъй като не се вълнува особено от политика. Скоро животът в Кройцберг продължава своя монотонен ход...

                 

„Берлински блус“ е най-продаваната книга в Германия през новия век, а авторът ѝ печели множество престижни награди.

 

ЗА АВТОРА

Свен Регенер, роден на 1 януари 1961 г. в Бремен, е немски музикант и писател, живеещ в Берлин. През 1982 г. записва първия си албум с групата „Zatopek“, а през 1984 г. се присъединява към „Neue Liebe“.

 

През 2001 г. публикува първия си роман – „Берлински блус“, и получава награда „Deutscher Filmpreis“ за сценария на филма със същото име.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6911 |14.08.2017 Очаквайте на 1​8 август бестселър „​​РЕВОЛЮЦИЯ. Битката ни за Франция“ от ​Еманюел Макрон . 0| 8217 |14.07.2017 Издателство „Слънце“​ „​​​София-Берлин без път назад “ ​от Борислав Чипориков . . 4| 16593 |06.06.2017 Очаквайте на​ ​8 юни "Господари на моргата" от Огнян Стефанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads