Реклама / Ads
0| 6698 |23.01.2024 АРТ ДЖУНГЛА

“Опенхаймер”, “Убийците на цветната луна”, “Барби” и “Маестро” - ще се борят за “Оскар”

.
“Американска литература”, “Анатомията на едно падане”, “Барби”, “Убийците на цветната луна”, “Маестро”, “Опенхаймер”, “Клети създания”, “Зона на интерес” ще се борят за “Оскар” в категорията за най-добър филм. 
 

Брадли Купър, Килиън Мърфи, Пол Джиамати, Ема Стоун и Лили Гладстоун са сред номинираните за "Оскар" за най-добър актьор и актриса в главна роля.


Претендентите за най-добър актьор са Брадли Купър за изпълнението си във филма "Маестро", на който е и режисьор, Килиън Мърфи за "Опенхаймер", Колман Доминго за "Ръстин", Пол Джиамати за "Останалите" (The Holdovers) и Джефри Райт за "Американска литература".


С номинации в категорията за най-добра актриса в главна роля са Анет Бенинг за "Наяд", Лили Гладстоун за "Убийците на цветната луна", Сандра Хюлер за "Анатомия на едно падане", Кери Мълиган за "Маестро" и Ема Стоун за "Клети създания".





В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Робърт де Ниро за "Убийците на цветната луна", Робърт Дауни младши за "Опенхаймер", Стърлинг Браун за "Американска литература", Чарлз Мелтън за "Май, декември" и Марк Ръфало за "Клети създания".


В съответната категория при жените с номинации са Емили Блънт за "Опенхаймер", Давайн Джой Рандолф за "Останалите" (The Holdovers), Даниел Брукс за "Пурпурен цвят", Америка Ферера за "Барби" и Джоди Фостър за "Наяд".


Актьорите Зази Бийц и Джейк Куейд обявявиха номинациите за 96-ите награди "Оскар", които се присъждат от американската Академия за кинематографично изкуство и наука. Престижните киноотличия се връчват в 23 категории.


Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 96-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 10 март. Водещ на наградната церемония за четвърти път ще бъде Джими Кимъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4530 |16.01.2024 Нов симфоничен оркестър в зала "България" с Дворжак и Чайковски . 0| 4655 |16.01.2024 “Наследници” и “Мечката” - големите победители от наградите “Еми” . 0| 5692 |12.01.2024 Първият трейлър на "Back to Black": Мариса Абела влиза в обувките на Ейми Уайнхаус . 0| 4974 |11.01.2024 Продават на търг оригинален сценарий от сериала “Приятели”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads