Реклама / Ads
0| 6189 |19.04.2017 АРТ ДЖУНГЛА

За първа година ще има и електронна книжарница в кампанията „Книги за смет”

.
За първа година кампанията „Книги за смет” ще предлага разширен избор от заглавия също и в електронен вариант. Освен напечатани книги, зелената инициатива вече ще раздава и талон за 2 безплатни елекронни книги, в замяна на всеки килограм предадена пластмаса по време на събитието.
 
С нововъведената електронна книжарница, организаторите от фондация “Credo Bonum” и издателство “SmartBooks” имат за цел да намалят употребата на хартия и да предоставят на участниците удобен и екологичен достъп до подбраните заглавия.

Онлайн платформата на адрес www.knigizasmet.com ще изисква бърза регистрация на уникалния код, който феновете на кампанията ще могат да получат, след като предадат 1 или повече килограма пластмаса за рециклиране. В електронната книжарница участниците ще могат да вземат 2 е-книги за всеки килограм пластмаса, вместо 1 хартиена книга на място, както досега.

И тази година инициативата добавя няколко нови заглавия към предварителната селекцията. По повод „5 години Книги за смет” участниците ще се насладят на неиздавана досега книжка с илюстрации от известния български аниматор и татуист Петя Евлогиева. Историята за „Изгубеният плаж” проследява летните приключения на Лиска и нейните симпатични приятели, които осъзнават своята важна и значима роля в опазването на природата.

Сред новите заглавия в кампанията е също и „Червената шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова, а също и едно специално издание от авторите на телевизионната рубрика на БНТ - „Зелена светлина“, със заглавие „Те предизвикват”, налично само в електронен вариант.

Юбилейното издание „5 години Книги за смет” стартира в София на 22 април и ще предложи някои специални допълнения като пътуваща изложба и пет метрова надуваема скулптура от найлонови торбички. Следват градовете Пловдив – 23 април, 13 май - Велико Търново, 20 май - Кюстендил, 21 май – Благоевград, 27 май – Стара Загора, 28 май – Бургас. Кампанията ще се осъществи между 10:00 и 13:00ч във всички градове. Повече подробности за местата на провеждане може да намерите на фен-страницата fb.com/knigizasmet във Фейсбук.

Партньори на кампанията са Екопак, Българо-американска кредитна банка, Общините Бургас, Велико Търново и Кюстендил, Посолство на САЩ в България, Институт Сервантес, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - „Зелена светлина”, гайдът за култура „Виж! София” и „Виж! Бургас” и JCDecaux.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5925 |18.04.2017 Проф. Вучева: Преизчислените пенсии след 2010, ще струват 1,5 млрд. всяка година . 2| 4373 |10.04.2017 Първан Симеонов: ГЕРБ се износват като всяка една партия . 0| 3696 |06.04.2017 Прокуратурата иска заличаване на първата партия на Марешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads