Реклама / Ads
0| 5589 |24.11.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Първата българска телевизия в Латинска Америка започва излъчване от Аржентина

.
Българите, които живеят в Южна Америка, скоро ще имат своя телевизия. Това стана ясно по време на 15-ата световна среща на българските медии, която се провежда в албанската столица Тирана.
 

Телевизията е създадена от Българското дружество в Аржентина. Новата медия, наречена „Лос Булгарос ТВ", си поставя за цел да обедини българската общност на целия континент Южна Америка, уточни един от създателите и – Иван Цанков от онлайн радиото „Моята България“ в Буенос Айрес:

 

„Самото име подсказва, че телевизията е на българите в тази част на света. Бихме искали след време, когато нашата телевизия навлезе в живота на българската диаспора, зрителите да казват: „Да, вярваме в тази информация, защото я излъчиха по „Лос Булгарос ТВ", сподели Цанков.

"БГ Войс" - Чикаго получава традиционната награда за разпространение на българската култура от българоезични медии в чужбина


В Световната среща на българските медии участват представители на 40 български медии от три континента, а събитието е под надслов „Медии и национални приоритети“. Тази година традиционната награда за разпространение на българската култура от българоезични медии в чужбина получи електронното издание „БГ Войс“ – Чикаго.

Днес - във втория ден на форума в Тирана продължават обсъжданията по темите за стратегиите в туризма, правото на информация, връзката с културните формати. В дискусиите участват журналисти, писатели, учени, общественици, артисти, депутати и експерти.

 

„Все повече желание имат хората да общуват от всички страни, където се говори, пише или показва на български език, независимо каква е тяхната историческа съдба“, каза генералният директор на БТА и председател на Асоциацията на българските медии по света Максим Минчев.

 

Академик Антон Дончев заяви: „Главното, с което нацията трябва да се занимава, е проблемът за нейната култура“. Професор Михаил Неделчев допълни: „И да се чувстваме всички ние разпръснати по света заедно с българите в България да бъдем заедно“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5081 |02.03.2019 Само българска музика на маратон концерт в зала „България“ за 3 март . 0| 5872 |25.09.2018 Последната българска подводница ще стане музей . 14| 11786 |07.07.2018 Журналистът Любомир Коларов ще е шеф на телевизията на БСП . 0| 5756 |23.05.2018 В Брюксел показаха Софрониев препис на ”История славянобългарска”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads