Реклама / Ads
0| 4147 |01.07.2021 АРТ ДЖУНГЛА

За първи път! Българска кампания печели награда от най-престижния рекламен фестивал в света

.
Източник: Facebook
Екипът на McCann Sofia спечели награда от най-престижния фестивал за реклама и креативен маркетинг Cannes Lions с кампанията си за ”Fly with a Book”/”Лети с книга” за платформата Booktrips.bg. Това е първият ”лъв” за българска рекламна агенция и е успех без прецедент. McCann Sofia печели бронзово отличие в категорията Brand Experience & Activation с подкатегория Use of Website/Microsite.
 

Бронзовото отличие се присъжда на McCann Sofia за проекта "Лети с книга" (Fly With A Book) към платформата Booktrips.bg. Тя е създадена през 2020 г. в разгара на пандемичната криза, като цели да стимулира засегнатия от COVID-19 сектор на книгоиздаването. Booktrips.bg е изготвена за електронната книжарница Booklover на Манол Пейков, съдружник в издателство "Жанет 45", и се развива с подкрепата на Mastercard.

 

Книжният проект се отличава с факта, че не представлява традиционна електронна книжарница, а вместо това има дизайн на туроператорски сайт. В него потребителите могат да изберат дестинация и дати за своето пътуване, след което платформата им предлага книги, с които да го осъществят. Идеята на инициативата е да се намери алтернативен начин за пътуване и преоткриване на нови места във времена, в които физическото придвижване е трудно и дори невъзможно.

 

"Лети с книга" предлага на потребителите си широк набор от дестинации за тяхното книжно пътешествие - като читатели те имат възможността да посетят Арктика, Йерусалим, Корфу, Пловдив, Москва или пък Северна Корея. С Booktrips.bg можеш да пътуваш и във времето - от категория "Преди Христа" чак до 2033 г.! 

 

Кампанията е дело на Иван Ланджев, Цанка Крушева, Иван Киров, Тодор Бодуров, Борис Братков, Десислава Олованова и Юлия Колева.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3710 |29.06.2021 Първият летен фестивал в Перник предлага културна програма и футбол . 0| 3859 |10.05.2021 Виктория и българската делегация отпътуваха за ”Евровизия” в Ротердам . 0| 5458 |30.04.2021 Отваря ли се ”Порталът” пред българската фантастика? Задава се нов сериал . 0| 4131 |08.04.2021 Мария Бакалова с първа българска награда след ”Борат 2”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads