Реклама / Ads
0| 4597 |26.08.2021 АРТ ДЖУНГЛА

За пета година София ще бъде домакин на международния танцов обмен АТОМ Хореографски Серии

.
Международната платформа за съвременен танц АТОМ Хореографски Серии среща хореографи, танцови артисти, продуценти и арт мениджъри от цял свят в една интензивна седмица на майсторски класове, семинари и нетуъркинг. Петото издание на единственото по рода си танцово събитие у нас се провежда от 28 август до 6 септември. Финален спектакъл с танцови миниатюри и инсталации, сътворени по време на събитието, ще зарадва зрителите в края на творческата седмица – 6 септември, в Национален студентски дом.
 

Хореографските серии – как започна всичко?

 

Събитието АТОМ Хореографски Серии стартира през 2017 г. с идеята да насърчава развитието на съвременния танц в България, както и да позволи на танцови артисти и хореографи да усъвършенстват уменията си, работейки със специалисти от цял свят, да добият международен опит и контакти в рамките на една седмица интензивни майсторски класове. Участниците и всички, които се интересуват от културния мениджмънт и творческия процес в областта на съвременния танц, могат да се включат в семинарите и отворените срещи с продуценти и арт мениджъри от цял свят, да установят ценни партньорства и добият ноу-хау за процеса от създаването на танцово произведение, през изграждането на екип, развитието на сцена и публика, до успешното разпространение на готовия продукт.

 

2021 и петото издание на Сериите

 

Тази година изданието обръща внимание на три основни направления в съвременното танцово изкуство - танцови техники за актьори, сайт-спесифик (site-specific: произведение, създадено и обособено за конкретно пространство, при което самата локация играе роля в творбата) и сценично пространство за професионални танцьори.

 

Основните хореографи са петима - от България, Испания и Великобритания. Всеки от тях има богат и дългогодишен опит като танцов артист и хореограф, част са от танцови колективи или създатели на собствени танцови компании. Кои са те и как се включват в събитието можете да научите тук: https://atomtheatre.info/series5/ и тук: https://www.facebook.com/ATOMChoreograpicSeries

 

Кулминацията на творческата седмица ще бъде реализацията на отворен за широката публика, спектакъл с танцови миниатюри и инсталации, сътворени по време на творческия обмен. Събитието започва със сайт-спесифик изпълнение в подлеза на Софийски университет от 19:00 часа и продължава от 20:00 в Национален студентски дом на 6 септември, където ще приветства всички любители на съвременния танц.

 

И честит рожден ден, АТОМ Театър!

 

Петото издание на АТОМ Хореографски Серии е специално и по още една причина – съвпада с 10-годишния юбилей на основния организатор на проекта - танцова компания АТОМ Театър, създадена през 2011 г. от Стефания Георгиева. През годините екипът се разрасна и към него се присъединиха Калина Георгиева, Пепи Колева, Дорина Пунчева и Деляна Ангелова. Десет години, в които момичетата не спират да се движат и вдъхновяват с единствената цел – да поставят България на световната карта за съвременен танц и хореография. Произведенията им отдавна минават границите на България и са представяни в Южна Корея, Австрия, Германия, Франция, Испания, Хърватия, Черна гора, Сърбия и Северна Македония. Някои от произведенията им вероятно познавате и от софийската танцова сцена – „Клопка“, „Искам“, „Кукери“, „Студ“, „На ръба“, „Фрагменти в движение“ и други. Рождения си ден АТОМ ще отбележи в The Steps на 3 септември с парти и подаръци!

 

За десет години танцовата компания спечели международно признание, а докъде ще стигнат – за професионализма и ентусиазма лимити няма, а ние ще следим успехите им с интерес!

 

*******************

 

АТОМ Хореографски Серии #5 е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на Културата, Европейски Корпус за Солидарност и Гьоте институт България.

Партньори на проекта са Dance Station, Фото-Корпус, Project Auske, Хармоника, RooBar.  Медийни партньори са FrogNews,  Лицата на града, Обаче.

Визуална идентичност: Punkt.

 

Контакти: atomchoreographicseries@gmail.com | https://atomtheatre.info | +359 895755671

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3844 |17.08.2021 За поредна година русенските деца ще могат да сменят стара хартия за нова книга . 0| 4179 |09.07.2021 Открива се 10-то юбилейно издание на джаз феста в София . 0| 3864 |28.06.2021 Стотици русенци станаха част от Международния тунинг фестивал ”Маска” тази година . 0| 3308 |10.06.2021 Литературни маршрути 2021 за четвърти пореден път в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads