Реклама / Ads
0| 4323 |21.11.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Предстои ”Стефан Данаилов на 80: Години любов” в памет на обичания актьор

.
Стефан Данаилов
80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов ще бъде на 9-ти декември. Очаква се по този повод да има специална програма. Основните събития и акценти днес бяха представени в Народния театър.
 

Мотото на програмата е "Стефан Данаилов на 80: години любов". Тя е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Неговите ученици, колеги и почитатели ще се спомнят за таланта му с нови книга, документален филм, както и специален спектакъл в Народния театър. На 9-ти декември ще се излъчи и подбрана филмография с култови роли на Данаилов в Дома на киното и в "Одеон".  

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели за Стефан Данаилов, че всички, които са познавали актьора помнят  дяволито пламъче в очите му, което "щеше да поникне веднага, ако можеше да ни види всички в тази зала. И вероятно щеше да каже защо се занимаваме с такива неща, а не вършим нещо по-полезно. От друга страна, сигурна съм, че щеше да му бъде драго, защото, човешко е, всеки един иска да бъде оценен и да получава любовта на хората".

 

Журналистът Георги Тошев е в основата на инициативата. Той е написал нова книга за Стефан Данаилов и е снимал нов документален филм: "Няма български актьор, а малко са и в чужбина, които да са участвали в 150 филма. Стефан Данаилов е участвал в толкова. На 6-ти декември,от 18 часа в кино "Одеон" ще е премиера на новата книга за Стефан Данаилов "Игра на живот". Тази книга е много по-голяма от първата. Това е биография и изцяло стъпва на неговия личен архив и на свидетелствата на хора, които аз наричам "бекстейдж". 


Пред Народния театър "Иван Вазов" ще бъде открита и специална изложба, посветена на Стефан Данаилов. Това ще се случи на 9-ти декември, когато обичаният актьор е роден, а вечерта в театъра ще има и специален спектакъл, режисиран от племенницата му Росица Обрешкова, която е дъщеря на голямата българска актриса Росица Данаилова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3649 |08.11.2022 Джаз седмица предстои в Русе . 0| 3937 |12.10.2022 Предстои вълнуваща среща на поета-бард Ивайло Диманов с поморийската публика . 7| 7967 |18.12.2019 Стефан Данаилов увековечен на сребърна медална емисия . 22| 6874 |25.05.2015 Стефан Данаилов с „Аскеер-2015“ за цялостен принос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads