Реклама / Ads
1| 9355 |15.07.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Пресъздават „Междузвездни войни” в паркове на „Дисни”

.
Компанията ”Уолт Дисни” ще открие в увеселителните си паркове в Калифорния и Флорида павилиони, посветени на космическата сага ”Междузвездни войни”, предадоха информационните агенции.
 
Макет на павилионите беше представен на изложението D23 в Анахайм, Калифорния. В зоните, посветени на любимата за поколения зрители космическа сага, ще бъдат пресъздадени квартали от градове на други планети, знаменателни за сюжета на филмовата поредица. Предвижда се в тях да има тематични магазини, кафенета, увеселителни заведения.

Очаква се павилионите да бъдат построени до 2019 г. Засега от "Уолт Дисни" не разкриват как ще се наричат те и дали ще бъдат напълно еднакви в Калифорния и Флорида.

Размерът на макета, изложен в Анахайм, е около 16 метра, а в действителност светът на междузвездните войни ще оживее на площ от над 50 хиляди квадратни метра във всеки от двата парка.

 "Това е най-голямото разширяване, правено някога в двата парка", заяви пред телевизионния канал ABC един от мениджърите на проекта Скот Троубридж.

Той уточни, че по идеята за кътове на "Междузвездни войни" се работи от близо три години. Консултанти по проекта са специалисти от компанията Lucasfilm, която през 2012 г. стана собственост на "Уолт Дисни".

Припомняме, преди това тя беше притежание на създателя на космическата сага Джордж Лукас.

Изложението D23 се провежда от 2009 г. На него "Уолт Дисни" представя новите си филми и проекти. През 2010 г от компанията обявиха, че то ще се провежда през две години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6415 |27.12.2016 Почина принцеса Леа от „Междузвездни войни“ . 0| 5042 |06.07.2016 Eлектрически камион ще чисти в парковете на София . 1| 4450 |05.05.2016 ВИДЕО! Обама танцува за международния ден на ”Междузвездни войни”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads