Реклама / Ads
35| 9831 |23.12.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Румен Леонидов: Няма да хвърля камък по Волгин

.
Румен Леонидов
Свалянето на "Деконструкция" явно е прибързано и надявам се временно решение. То е повече емоционално, отколкото рационално - натрупаното напрежение по веригата "СЕМ - УС на БНР и водещият Волгин" избухна в най-неподходящото време - преди Рождество, когато поне за няколко дни, ние, християните, се опитваме да сме по-добри и повече склонни към прошка и смирение. Това заявява поетът Румен Леонидов.
 
Петьо Волгин е мой дългогодишен приятел и аз няма да хвърля камък по него като водещ, като професионалист, като ум и интелект. Не споделям политическите му пристрастия, но споделям страстта и хъса, с които отстоява гражданските си позиции. Бил прекалявал със солта и пипера във въвеждащите си думи, ами нека за това да го накажат слушателите му, а ако е нарушил закона - нека бъде глобен в лично качество, но не и предаването му да бъде сваляно от ефир, смята той.

Този факт ме поставя не мен, а предаването ми "СЪботаж" в нова, необичайна и доста неловка ситуция - от септември до декември с Петьо и екипа му доказахме, че можем паралелно да работим, без да си пречим, нито да си делим или противопоставяме слушателската публиката, посочна поетът.

Сега в събота "Съботаж" може би ще стои нелепо - като шум по време на траур. Но, слава Богу, още никой не е издъхнал, нито вдовицата вие над ковчега. Предколедните пости са не само време за вътрешен размисъл и духовно пречистване, но идеална възможност - да се погледнем отстрани и отгоре. Е, ако можем - и през очите на Бога. Ала това, последното, е въпрос и на безстрашен летеж към стремежа ни за съвършенство, към духовно усъвършенстване. Така поне го рекъл любимият ми български даскал от Охрид Григор Пърличев, който е продължител на знаменателното "Свобода или смърт" с гениалното: "Съвършенство или смърт". И само времето ще покаже, кой е обречен на едното, или на второто, завършва Леонидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7918 |24.11.2015 Р. Леонидов за Фрог: Държавата е в колапс; пари за култура няма . 1| 5748 |24.10.2015 Сано: Ще гледам да не гласувам с отвращение, но няма да е и с възторг . 21| 6828 |04.10.2015 Р. Леонидов: Безбожието няма почивен ден . 9| 7072 |11.09.2015 Румен Леонидов започва "СЪботаж" по "Хоризонт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads