Реклама / Ads
0| 7814 |27.11.2009 АРТ ДЖУНГЛА

“Сако от велур” с премиера в Народния театър

.
Георги Мамалев в пиесата “Сако от велур”
„Театърът би могъл да бъде мъничко място, където да се води диалог, където човекът да чува своите мисли, своите въпроси, да мисли и да се включва в онова приключение, на което го кани театърът.” Станислав Стратиев
 

Сатиричната комедия „Сако от велур“ от Станислав Стратиев отново ще зарадва почитателите на българската драматургия, на сцената на Народния театър „Иван Вазов”.

Режисьор на постановката и автор на музиката е Бойко Богданов, а сценографията е дело на Светослав Кокалов.
Ролите са поверени на актьорите: Георги Мамалев, Мария Сапунджиева, Кирил Кавадарков, Антон Радичев и други.
“Сако от велур” е хем смешно,хем тъжно и на места страшно приключение из абсурдните и ужасно познати житейски случки от българската действителност.

Историята започва, когато езиковедът Иван Антонов си купува сако от велур и иска да подстриже космите по него заради подигравките на приятелите си.

Сакото е подстригано, но в същото време е записано в чиновническите регистри като “частна овца”. А за овцете, както и за всички други притежания, трябва да се плащат данъци.

Безобидна шега или просто грешка? Работата е там, обяснява един от героите в пиесата, че днес никой не си признава грешката. Това е стилът днес - правят пет нови, само и само да скрият старите.

Затова и толкова очевидни грешки минават още за успехи. Оттук започва ходенето по мъките и спускането по пързалката, по която Иван Антонов и двамата му приятели са запратени в лабиринта на бюрокрацията.

А това е безкрайна, смешна и налудничава траектория из реалностите на “българския модел”.

Постановката може да се гледа на 28 и 29 ноември от 19.00 часа на Голяма сцена в Народния театър "Иван Вазов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11222 |10.09.2009 Българският хит „Коридор №8” с тв-премиера . 31| 11375 |18.04.2009 Премиера на филм за Яна Язова препълни „Одеон” . 3| 6336 |10.03.2009 “Зодиак на смъртта” с премиера в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads