Реклама / Ads
3| 7468 |05.03.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Сериал за Ванга пуска БНТ

.
От 19 март БНТ започва излъчването на един от най-дискутираните сериали „Вангелия”, посветен на петричката врачка. Поредицата е копродукция на Русия, Украйна, България и Беларус. Първият епизод от 12-серийния биографичен сериал зрителите могат да видят по БНТ 1 от 21:00 часа.„Вангелия” е посветен на живота на една от най-популярните и мистични български ясновидки и лечителки – Вангелия Гущерова, която всички наричат Баба Ванга.
 

През живота си тя прави множество предсказания, които впоследствие се сбъдват, а славата й се разнася из целия свят. В лентата се разказва за времето от нейното раждане през 1911 г. до смъртта й през 2002 г., както и за деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето.

Режисьор на „Вангелия” е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова. Ролята на Ванга изпълнява руската актриса Елена Яковлева, а в актьорския екип са още Анатолий Бели, Ирина Рахманова, Карина Андоленко, Наталя Николаева, Даша Отрошко, Кристина Пакарина, Таисия Вилкова, Евгений Князев, Данаил Белих. За сценария на “Вангелия (Ванга)” са използвани спомените на приятелите и близките й.

„Вангелия” е заснет през 2013 година в руското киностудио Фаворит-филм, Film.ua и New Wave Production по поръчка на Първи канал (Русия). “Тя е необикновена личност със сложна съдба, изпълнена с изненадващи обрати. Родена е преди Първата световна война, преживяла е и Втората световна война, гонения и слава. За мен най-интересното е, че тази жена е била сляпа и въпреки това е помагала на хората. Малко хора осъзнават колко трудно й е било да носи своя дар и какво натоварване е било за нея да споделя своите знания за човешката същност и за това, което ни очаква”, споделя режисьорът на филма Сергей Борчуков.

В първата серия зрителите ще се запознаят с художествената интерпретация на детството на Ванга. Серията започва със сбъдване на едно нейно предсказание за тежка злополука в Русия, заради което при нея пристига телевизионен екип от Русия. Сред журналистите е включена младата стажант-репортерка Алиса Варежская, която е потресена от предсказанието за потъването на руската подводница „Курск”. Ванга пожелава да разговаря само с нея и започва да й разказва целия си живот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 28289 |03.02.2014 Джоко Росич: Само слабите напускат България . 0| 6707 |22.11.2013 Евровизия не излиза рентабилно, БНТ пропуска участие . 4| 6917 |07.11.2013 Висшистите гледат бг сериали; среднистите-риалити шоута . 3| 7627 |18.07.2013 Наесен гледаме четири нови и пет стари сериала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads