Реклама / Ads
14| 7083 |15.04.2015 АРТ ДЖУНГЛА

ШОК! Никой във Франция не бил чувал за БГ-изложбата в Лувъра

.
Един от най-известните български емигранти във Франция - писателят Божидар Чеков, разкри скандално, че никой в Париж не бил чувал за българската изложба в Лувъра.
 
Според него събитието "се дирижирало" от всезнаещия френски посланик Дьо Кабан, информира kanal3.bg. Божидар Чеков емигрира във Франция след събитията в Чехословакия и не се е връщал в България от 1991 година. Автор е на много книги, разкази, стихотворения. Работи и като журналист за медиите. Издал е  5 книги "Стрелецът от Айфеловата кула", "Втората Айфелова кула", "Третия Светилник", "Букет от френски детелини" и "До Европа и назад".

 Ето какво е написал той за откриването на изложбата в Лувъра: 

 
Днес в Лувъра се открива изложбата “Епопея на тракийските крале". Научих го от българската телевизия. Като кореспондент на българска медия в Париж би трябвало да получа ако не покана, поне информация. Нищо. А България има в Париж “Културен център" и директор на този център. Има културно аташе и пресаташе. Всички разполагат с жилища, интернет и телефони. Нищо, пълно мълчание.
 
В същото време в София се говори, че “ще прославим България" във Франция. Как? Тук в Париж медиите - радио и телевизия дума не обелват. За тази толкова важна за България изложба няма никаква публичност. Някой може да помисли, че ще бъде проведена на “закрити врата".
 
А от София идват 100 журналисти, не толкова журналисти, колкото началници разбира се. Очакват се и стотина предприемачи, които плащат по 5000 лева или евро, не съм сигурен. На кого плащат участниците в българското “нашествие"? На асоциацията “Приятели на Лувъра в България". Целта е събирането на 900 000 евро. Създадена е с “активната" поддръжка на посланика на Франция в София Ксавие дьо Кабан.
 
И така, вместо българският посланик да ръководи промоционалната дейност на България във Франция, става обратното. Досега обаче дейността на асоциацията е нулева. Както винаги става, там където няма конкуренция, определен кръг хора са се намърдали около френския посланник, без да имат съответните професионални качесва. Съпругата на посланика е българка. На семейство дьо Кабан явно не им се напуска София. Приликата с фондацията “Бъдеще за България" на семейство Костови е прекалено близка, за да бъде отмината. Жалко за България.

Днес Чеков добавя на страницата си във Фейсбук: "Извинявам се българските журналисти не са 100 а 20. Грешката е моя."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5689 |14.04.2015 Почина певецът на "When a man loves a woman" . 8| 5935 |14.04.2015 "Епопея на тракийските царе" в 4 зали в Лувъра от днес . 2| 4980 |13.04.2015 Възкресение на третия ден . 16| 9956 |12.04.2015 Лили Иванова: Наградите ми са в сандък, нищо не значат за мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads