Реклама / Ads
0| 6935 |02.08.2013 АРТ ДЖУНГЛА

София пак ще "диша" през август

.
Част от забавленията миналата година на "София диша" беше изкуствената стена на ул. "Иван Шишман" Източник: Фрогнюз
Въпреки че "София диша" вече близо месец и половина благодарение на протестите, които са освободили центъра максимално от движение, официалният старт на фестивала ще бъде даден първата неделя на август по традиция.
 

"София диша" се организира за четвърта поредна година. Тази ще бъдат включени визуални изкуства, литература, екология, музика и танци, съобщиха организаторите.

"Фестивалът използва градската среда максимално и по новаторски начин, защото всяко местенце, всяка улица носи свой собствен дух и енергия, които използваме и пресъздаваме", заяви Суни Данаджъ, изпълнителен директор на едноименната фондация.

Миналата година около 8000 души са присъствали по време на последното събитие в края на август. Организаторите с гордост заявиха, че се радват на посетители от цялата страна и на все повече желаещи за участие.

На 4 август София ще се преобрази с традиционното затваряне на ул. "Иван Шишман", където фестивалът започва с еко темата "Екоморфози". От 16:00 до 22:00 ч. ще бъде показано как изкуството и културата се съчетават с екологичния и био начин на живот в градски условия.

Ще се включи и кампанията на Европейската комисия "Експушачите са неудържими", която се опитва да мотивира младите да откажат цигарите или да продължат да не пушат.

Фондация "Българска хранителна банка" ще организира кампания за набиране на храни и средства, а посетителите ще могат да се присъединят като доброволци и симпатизанти в подкрепа на каузата.

Всеки желаещ може да донесе домашно приготвена храна, която да сподели с гостите на "София диша".

Фестивалът "София диша" ще продължи и през следващите недели през август със "Словото зове" на ул. "Ангел Кънчев" на 11 август, визуални изкуства с името "Ветрове от цветове" на ул. "Пиротска" на 18 август и ще завърши на 25 август с "Песента на танца" на пешеходната част на бул. "Витоша".

През септември ще се пренесе в големите столични квартали, разположени в периферията на града, като "Кварт фест".

Събитието се осъществява в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5790 |01.08.2013 Бочели дава рамо на София за евростолица на културата 2019 . 2| 8402 |11.07.2013 Показват картини на Дали, Шагал и Миро в София . 3| 6256 |01.07.2013 " Пътуващото лятно кино” ще премине през 32 селища на България . 0| 6776 |28.06.2013 Джейсън Стейтъм пристига в България през август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads