Реклама / Ads
0| 5337 |27.08.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Театър на Балета на Борис Ейфман представя „Евгений Онегин“

.
В зала 1 на НДК е гастролът на Театър на балета на Борис Ейфман с постановката „Евгений Онегин“ на 23 октомври.
 

Балетът „Евгений Онегин“ е по едноименния роман в стихове на А. С. Пушкин. Музиката в постановката е необичайно, но умело съчетание на класически творби на Пьотър Илич Чайковски с рок музиката на Александър Ситковец.


Спектакълът е с безкомпромисна класа във всички компоненти – музика - рок и класика, визия – авангардни костюми, ефектно осветление и мултимедия, блестяща, уникална хореография.


В балета „Евгений Онегин“, великият хореограф Борис Ейфман пренася героите на Пушкин в наши дни, в драматични и екстремни ситуации в които старият свят се разпада, а животът диктува нови правила.


„Този експеримент беше необходим за мен, за да си отговоря на въпросите - Каква е руската душа днес? Запазила ли е идентичността и привлекателността си? Как биха могли, героите от романа да променят съдбата си днес? „ споделя Ейфман.


Изборът на романа в стихове наречен „Енциклопедия на руския живот“ на А. С. Пушкин не е случаен. Романът вълнува и днес с удивително точния архетип на руския характер за своето време, с поетичните образи на руската душа – загадъчна, непредсказуема и чувствена.


Балетния театър на Борис Ейфман е с 42 – годишна история. Световната критика определя балета като „Уникален балетен театър, стил и вселена“ , а Борис Ейфман като „Страхотен театрален магьосник“ и „ Един от водещите хореографи в света за всички времена“.


Трупата е с гастроли по целия свят.


Борис Ейфман е роден през 1946 г. в Сибир. Завършва „Ленинградската консерватория“ /със специалност хореография/ и Академия на руски балет „Ваганова“ , където 10 години работи като хореограф.


През 1977 г. сформира балетен ансамбъл, а след това създава и Театър на балета Борис Ейфман. Хореографът блестящо съчетава авангардните постижения на съвременния балет с академичното си образование в Руската класическа хореография и създава уникален стил в танцовото изкуство. „Това, което правя може да се нарече танц от емоции, свободен танц, нов език, в който са преплетени класика, модерн и много други неща“ казва Ейфман.

 

Деца до 7 годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5139 |13.07.2019 Откриха бюст-паметник на Борис Христов в Пазарджик . 0| 5252 |19.06.2019 Народният театър с алея от 250 сини звезди . 3| 5201 |06.04.2019 Ердоган и Путин на опера в Болшой театър . 0| 4982 |27.03.2019 В международния ден на театъра се връчват наградите Икар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads