Реклама / Ads
12| 7350 |06.12.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Телевизиите в коледен и Новогодишен запек

.
Заради тъпи шоута лебедовата песен на Първанов става новогодишен хит
 
Пълен творчески запек е превзел националните телевизии преди коледните и новогодишните празници. В празничната си програма се очертава медиите отново да изгонят хората  пред екрана и да ги принудят да си пуснат музика от интернет или да си теглят филми от официално узаконените торенти. От bTV за пореден път са оставили всичко в ръцете на „Комиците” в новогодишната нощ. От телевизията обясниха, че през 2011 г. шоуто отново било най-успешната им продукция и затова са решили да го пуснат в праймтайма между 20:00 и 22:30 ч. Миналата година обаче пийпълметричните данни доказаха, че продукцията на Любомир Нейков и Евтим Милошев показаха, че рейтингът на продукцията по същото време е бил катастрофален. В bTV твърдят, че всяка година пробутват „Комиците” заради близките отношения между Милошев и шефа на медията Красимир Гергов, въпреки че „Шоуто на Слави” дори биело по гледаемост предаването на Нейков, Гърбов и Лафазанов.

По същото време пък в БНТ ще излъчват безкрайно скучния концерт от пл. „Александър Батенберг”, на който всяка година пеят и свирят едни и същи участници. Репертоарът им е до болка познат на зрителите. Те предпочитат да си пуснат световни музикални канали като VH1 например, за да се отърват от постоянното присъствие на Миро и Графа в новогодишната нощ по държавната телевизия. Като най-голяма атракция в БНТ навръх Нова година се очертава последната реч на отиващия си вече президент Георги Първанов. Въпреки скуката, която лъха от високопарните изречения на държавния глава, той ще бъде следен с интерес. Любопитно ще бъде дали отново бившият шеф на социалистите няма да рецитира старите си речи от минали години, както го правеше през двата си мандата на всеки 31 декември.

„Торнадо” потърси и Нова ТВ, за да разкрие какво ще излъчва в новогодишната нощ. От медията обаче елегантно се скриха и обясниха, че все още не били наясно. Може би наистина от телевизията нямат никаква идея какво ще правят, след като първо се разделиха с „Господари на ефира”, които пускаха по традиция на празничната вечер, а от тази година нямат и „Шоуто на Иван и Андрей”. Миналата Нова година медията пробута предаването на опосумите, които решиха, че с изключително
плоския скеч с миньора и семейството му, които ядели въглища, ще задържат зрителите пред екрана. Тогава в ефира на Нова ТВ цъфна и Стефан Данаилов, който куцо се шегуваше с публиката и себе си с лафа – „аз съм тъп и не чета, а това си личи от факта, че не нося очила”. След това изпя „ком си –ком са, ти си от Париж, а аз...”

Коледната програма също ще е изключително тежка за зрителите. За пореден път от националните телевизии са подготвили серия от филми за Христос, както и износени филми като „Сам вкъщи 1,2,3,4”, „Коледата невъзможна”, „Капан за родители”, „Денис Белята”, „Булката беглец” и „Маската на Зоро”. В bTV action път пазят в пълната тайна дали Слави Трифонов е приел поканата на Димитър Цонев да гостува на Бъдни вечер в новото му предаване.

Пъпеша покани Дългия официално в ефир и го помоли да запише със Слави издание, което да бъде излъчено на Бъдни вечер. За пореден път се оказва, че единственият светъл лъч около празниците ще са телевизионните театри на Хачо Бояджиев, които по традиция държавната БНТ пуска около празниците. За пореден път пък в националния ефир ще звучат концертите на Веселин Маринов, на Тони Димитрова, в които се пее за морето, въпреки че е декември. След тежката новогодишна нощ, докато в БНТ звучи гениалната Виенска филхармония с Радецкия марш на Щраус, частните телевизии са решили за пореден път да пуснат концерт на силиконовите поп фолк кукли с песни за любовта и котето любовно. Засега от „Господари на ефира” отново смятат да излязат с издание на 1 януари и хитро да се изплъзнат от хлъзгавата пързалка на претенциозния зрител в новогодишната нощ.

В празничното си издание хората на Халваджиян отново са подготвили традиционната си класация от най-смешните ТВ гафове през годината Тъжен е фактът, че всяка година националните телевизии не оставят никакъв избор на зрителите си и ги принуждават да натиснат червеното копче и да се отърват от скучните шоу програми с кух хумор в стил „Аламинут”. Докато у нас телевизиите се подиграваха със зрителите миналата Нова година, в руския ефир например се появи Стинг, който пя на живо. Като цяло на фона на пищното и наистина празнично шоу на руснаците нашите програми изглеждаха като съшити в последния миг самодейни водевили. И тази Нова година, уви, ще започне досущ като старата.

Хачо Бояджиев: В цивилизованите страни празник е Рождество Христово
„Не мога да разбера защо в България всичко винаги е обърнато с главата надолу. В западните държави всичко това, което се опитват да направят нашите медии на 31 януари, се пуска на Бъдни вечер и на Коледа”, коментира пред „Торнадо” бившият шеф на БНТ проф. Хачо Бояджиев. „Българските медии се пънат да натъпчат всичките си шоу предавания преди Нова година. Това не е печелившо, защото хората тогава слушат музика и не са пред екраните. Семейният празник е Рождество Христово и Бъдни вечер. Тогава хората се събират вкъщи и е логично да гледат телевизия”, категоричен е режисьорът. Бояджиев допълни, че най-качественото предаване по време на празниците е концертът на Виенската филхармония, който по традиция БНТ излъчва всяка година на първи януари на обяд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 10004 |20.07.2011 Обичам телевизиите да пръцкат . 2| 8873 |02.12.2010 Коледен цирк в София . 1| 8374 |23.12.2009 Концерти, филми и шоу гледаме Коледно по телевизиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads