Реклама / Ads
0| 6041 |04.12.2013 АРТ ДЖУНГЛА

„Толкова близо, толкова далечe” отново в България

.
Изложбата събира на едно място и в един общ формат българските творци, живещи и творящи в различни точки по света. Главен координатор и организатор на този проект е г-жа Снежана Йовева-Димитрова от НДФ „13 века България“, която има и солиден опит с политиките за българите в чужбина. Идеен и творчески генератор е големият худжник проф. Греди Асса.
 

 „Толкова близо, толкова далечe” за втора година привлича български творци от чужбина, които да покажат своето изкуството пред българската публика в Националния дворец на културата.

 

Участиците в тазгодишното издание са: Антония Дуенде, Василена Ганковска, Викенти Комитски, Любомир Иванов, Максимилиан Праматаров, Милена Нойберт, Никола Велчов, Сандра Стойчева, Станка Желева, Таня Ангелова и  Христо Гелов.

 

Изложбата е своеобразен опит (в повторение), който събира на едно място и в един общ формат българските творци,  живещи и творящи в различни точки по света. Идеята за творческата платформа допринася както за тяхното лично популяризиране „у дома”, така и за тяхното изкуство. „Толкова близо, толкова далече”  е идея за творческа матрица, която е гъвкава и цели да се се прилага в бъдеще в различни сфери и области на изкуството и културата и с която да се постига устойчивост в културните пространства, да се раждат креативни идеи.


Национален дарителски фонд „13 века Бълария” е инициатор на тазгодишното издание в партньорство с Национален дворец на културата, Държавната агенция за българите в чужбина и Асоциация за развитие на София. Медийни партньори на изложбата са БНТ, БТА и SofiaLive.
 

По инициатива на Асоциация за развитие на София (https://sofia-da.eu/)  НДФ „13 века България” организира дискусия на тема: СОФИЯ: "ТОЛКОВА БЛИЗО, ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ" с участието на творци, общественици и експерти. Целта на дискусията е да активира европейското измерение на културното и артистично предлагане в София в контекста на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11952 |03.12.2013 "Революция Z" търси нов член на групата! . 0| 6243 |03.12.2013 "Университетската култура на Прехода" в изложба . 2| 12934 |02.12.2013 3D по 3 в концерт на Николина Чакърдъкова . 12| 11372 |01.12.2013 Загина "бързият и яростен" Пол Уокър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads