Реклама / Ads
11| 8813 |11.09.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Успехът на мегапродукцията ”Мулан” под въпрос заради Пекин, авторите в шах

.
”Мулан” тръгва със скандал...
Световен скандал се развихри около дългоочаквания филм на Walt Disney „Мулан“. Китайските власти забраниха на големите медии да пишат за филма каквото й да било. Това хвърли в недоумение компанията Walt Disney, която разчитала страшно много на разпространението именно в Китай. Китай е втория по големина кинопазар след САЩ.
 

В пресъздаването на древната легенда на екран са инвестирани над 200 млн долара, което го нарежда сред суперпродукциите, каквито напоследък се правят доста рядко, съобщава Reuters.

 

Причината за негативната реакция на Пекин не се съобщава, но издатели признават, че са получили обаждания да не пишат и коментират нищо за „Мулан“. Предполага се, че китайското ръководство е ядосано на реакцията в много страни в подкрепа на жителите на Синцзян-Уйгурския автономен район, който отдавна настоява за независимост. Снимките на филма са правени именно там. Авторите на кинопродукцията още в началните титри изразяват благодарност на местното население.  

 

Реакцията на Пекин е голям удар срещу авторите на филма. Очакванията са, че филмът ще се превърне в световен хит.

 

В България „Мулан“ тръгва по екраните от 11 септември.

Сюжетът пресъздава древна легенда, една от най-популярните в Китай и придобила международна популярност.

Когато императорът на Китай издава указ, който гласи, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в имперската армия, за да защитава страната от нашествията на севера, Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, решава да заеме мястото на болния си баща. Маскирана като мъж на име Хуа Джун, тя изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да разгърне пълния си потенциал. Това е епично пътешествие, което ще я превърне в легендарен войн и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11003 |10.09.2020 ”Щурецът” Маричков: Не е вярно, че не харесвам протеста! Мутрите вън – много ми харесва! . 0| 6081 |07.09.2020 Отиде си легендата на световното кино Иржи Менцел . 8| 8497 |02.09.2020 Поетът Николай Милчев: На 2 септември Триъгълникът на властта стана Бермудски триъгълник . 5| 6316 |01.09.2020 Поетесата Магдалена Абаджиева: Да вярваме, а не да се надяваме за промяна на 2 септември!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads