Реклама / Ads
0| 6210 |28.01.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Валерия Тодорова грабна наградата „Новият Йовков”

.
Заслужена награда за Валерия...
С разказа си „Концентричните пътища на съдбата” Валерия Андреева Тодорова спечели голямата награда”Новият Йовков” в националния литературен конкурс за разказ на военна тема. Творбите са оценени от жури при спазена анонимност на авторите.
 
Организатор на конкурса за разказ на военна тема и на конкурса за фотография е Сдружението на жените военнослужещи. Най-добрите творби са включени в сборник, който носи името на разказа на  Валерия  „Концентричните пътища на съдбата”.

На церемония в зала 1 на Централния военен клуб в София  наградата на Валерия Андреева Тодорова връчи председателят на журито Никола Статков, чието име се свързва със сценария на българския филм „Господин за един ден”.

Ето какво споделели наградената Валерия за Фрог:

Радвам се, че получих литературната награда „Новиаят Йовков”, по много причини.
Написах разказа за конкурса с желание и с онова наистина необходимо сладостно творческо вдъхновение, което придава смисъл на думите. Обичам този мой разказ. Не само затова, че ми донесе първото място в класацията, а защото за мен са от значение всички мои разкази, които съм преценила, че са готови за пред читателския поглед.

Възхищавам се на Сдружението на жените военнослужещи, които организираха и осъществиха конкурсите за разказ на военна тема „Новият Йовков” и за военна фотография, а също и  за умението им да превърнат връчването на наградите в красив празник.

Виждам и разбирам смисъла на такъв конкурс. Той накланя везните към по-добрата, по-светлата страна, която всеки от нас носи.

Мило ми е, че книгата с всички най-добри разкази и фотоси носи името на моя разказ „Концентричните пътища на съдбата”, който ми донесе голямата награда. За мен е чест, че тя ми беше връчена от писателя и автор на киносценарии Никола Статков, чието име се свързва със сценария на ярко открояващия се български филм „Господин за един ден”.
Хубаво, че конкурсът е бил анонимен. Симпатично е, че е имало изненада сред чисто мъжкото жури: трудно е било да повярват, че писателят, написал  „Концентричните пътища на съдбата”, е жена. Това ме накара наистина да се усмихна.

Най-ценно може би са поздравите които получих, хубавите думи които чух. Благодаря."

Валерия Тодорова е автор на книгите: „Да откраднеш тайната на хляба", ИК„Пламък”, София, 2012, и „Грънчарят”, „ВИ”, София, 2014
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6174 |15.04.2015 Почина археоложката проф. Хенриета Тодорова . 3| 6632 |17.10.2014 "Съдилището" грабна голямата "Златна роза" . 0| 7422 |11.06.2014 „Грънчарят”- новата книга на Валерия Андреева . 1| 7054 |19.03.2012 Кой грабна наградите на София Филм Фест 2012?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads