Реклама / Ads
0| 5997 |18.04.2018 АРТ ДЖУНГЛА

Владо Береану представя книгата си ”За кого звъни телефонът”

.
Журналистът Владимир Береану ще представи на 19 април, от 19 часа в клуб ”Максим” на ул. ”Раковска” № 98 ”За кого звъни телефонът” – книгата на неговия живот!
 
"В тази книга разказвам случки от моя живот и представям събития, на които съм бил свидетел. Текста редовно изпращах на близки и приятели, на които бях поставил една-единствена задача: да ми казват дали им е интересен и забавен. Техните отзиви бяха почти единодушно положителни. И така стигаме до основната цел на това писание – да ви представи света такъв, какъвто съм го видял аз. А на теб, читателю мой, ти пожелавам да се забавляваш, а не да очакваш прозрения, които да променят живота ти из основи", разказва журналистът.

Ето какво казва за него колегата му Сашо Диков:

"Както е добре известно, има екземпляри, които по телевизията и телефоннен указател да четат, пак е интересно. Има и други, които, и да мълчат, отново не откъсваш поглед. Но има и трета порода от телевизионната фауна, където към описаните „прелести“ се добавя и „земетръсното“ им поведение в студиото, сякаш са хванали оголен кабел с поне 440 волта ток. „Нашият случай“ е точно такъв – можеш да го гледаш без звук, можеш да го слушаш без картина – шоуто все е гарантирано.

 

И нещо много важно – има глава. Но, нещо още по-важно – има топки. Без да му мигне окото, казва, че ББ лъже, но с не по-малка страст изтъква и когато ББ не лъже. Изобщо не се колебае да влиза в яростна война с цялата жълта (или по-скоро кафява) преса и сайтове, когато изобличава лъжите им по адрес на шефката на антикорупционната прокуратура в Румъния Лаура Кьовеши (например).

 

С Владо ходихме няколко пъти до Букурещ за интервюта с президента Бъсеску, с еврокомисарката Моника Маковей и бившата баскетболистка Кьовеши. Видях квартала, където е роден Владо, но не пропуснахме и баровската къща на бившия премиер Адриан Нъстасе, купена за жълти стотинки. Впорчем, Нъстасе стана и първият румънски премиер, вкаран в затвора. С президента-бунтар (и баща на съдебната реформа в Румъния), Басеску говорихме пред камерата повече от час, но интервюто можеше да продължи и три часа. С Маковей и Кьовеши ситуацията беше идентична. Причината? – не само перфектният румънски на Владо, но и огромните му познания.

 

Дотук изказвам само личните си впечтления, за да могат читателите да придобият, макар и бегла, представа за „гръбнака“ на журналиста Береану. Когато от екрана ти „стиска“ да се опълчиш на цялата медийна мафия, когато имаш какво да кажеш, и когато умееш да го кажеш, си заслужава сериозната мъка да го напишеш (знам го от собствен опит).

 

Признавам си, че макар от 30 години да познавам Владо, никога не съм предполагал, че животът му е направо като латиносериал.  Дете на българка и румънец (и то плод на фатална любов), роден в Букурещ, живял в Лондон, въртял любов в Париж няколко месеца, специализирал в Щатите, прилъгал самия Бил Гейтс за ексклузивно 40-минутно интервю, превеждал на Живков и Чаушеску... както се казва, и това далеч не е всичко. Социалистическата революция в северната ни съседка е станала и благодарение на... крал Михай, Букурещ е повратна точка в кариерата на Лили Иванова. Световната звезда Омар Шариф, известен не само с Оскар-а си за „Д-р Живаго“, но и като женкар, алкохолик, комарджия и страстен бриджор, при посещението си в България, именно в двойка с Владо, разгромяват двойката на английския посланик.

 

Владо е безпощаден и към настоящето – категоричен е, че от 10 обществени поръчки, 9 са за прокурор, в 7 от случайте наказанието трябва да е над 5 години затвор, и от всяка поръчка се крадат между 40% и 60%. Казва го човек с десетки години опит на разследващ журналист и затова тази книга трябва да се прочете. Авторът  хвърля още една бомба – за 2016-та година от 1 милярд се крадат 600 милиона. При това, ГЕРБ имали иновативен принос в сегашните далавери. Кое му дава право да се „изхвърли“ така? Къде е изходът от кошмара? Колегата стига до галактическото прозрение, че човечеството трябва да се прероди. Къде и как обаче?

Затегнете коланите! Приятен полет!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6481 |28.03.2018 Издателство ”Слънце” представя ”Между сянката и светлината” от Силви Вартан . 0| 5829 |09.01.2018 „Илюзионисти номер 1 в Русия“ братя Сафронови представят магическото шоу „Мълния“ . 6| 6850 |09.11.2017 Елена Йончева представя филма си за границата със смущаващи факти за охраната й . 0| 5572 |06.10.2017 Балет „ТОДЕС“ представя ”Шантав сън”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads