Реклама / Ads
1| 7451 |25.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Закачлив таралеж и синьо куче представят в изложба

.
Таралежът на Петко Арнаудов
График и илюстратор съживяват стари легенди и притчи, странни животни, фосили и прекрасни цветя в пространството и ни пренасят в едно отдавна забравено време на човечност и хармония, в галерия "Ракурси" от 26 февруари.
 

Валентин Ангелов и Петко Арнаудов са познат тандем на територията на българското изкуство. Единият е график и илюстратор, от години работещ в областта на живописта, а другият - майстор на малката пластика, от известно време потънал в дебрите на дизайна и вътрешното оформление, се събират отново в галерия „Ракурси”, за да  представят новите си творби.

Загърбили проблемите на световната финансова криза, на корупцията и политическите ежби, те с усмивка ни връщат в един красив свят на миражи и оазиси на спокойствието. Стари легенди и притчи, странни животни, фосили и прекрасни цветя изпълват пространството и пренасят в едно отдавна забравено време на човечност и хармония. Животните са навсякъде - закачлив таралеж, синьо куче, левитиращ носорог, птицата додо... И над всичко това втренчено гледа всевиждащото око на рибата, което сякаш  предупреждава, че този вълшебен свят е на път да изчезне.

Валентин Ангелов е роден през 1961 г. в София, завършил е художествената гимназия, а после и Художествената ни академия. Работи в областта на графиката, рекламата, илюстрацията и живописта. Произведенията на Валентин Ангелов са вдъхновени от антични, митологични и философски теми, които той пресъздава чрез съчетаване на реални и иреални образи.
Негови платна са собственост на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, както и на частни колекции в България и в чужбина.



Една от творбите на Валентин Ангелов в изложбата

Петко Аранаудов е роден през 1960 г. в София, завършил е Национална художествена академия, София, специалност “Скулптура” при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов – Чап. Има реализирани над 20 изложби у нас и в чужбина. Наред с изящната бронзова пластика, през последните години изработва дизайнерски обекти като лампи, свещници и др. и също така се изявява  в областта на дизайна и пространственото оформление.

Изложбата "Анималистично" ще продължи до 11 март 2010 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6159 |16.02.2010 Антично съкровище представят в НИМ . 4| 6134 |10.02.2010 Представят тоталитарното изкуство в музей . 0| 5793 |19.01.2010 Представят унгарската култура във фото-изложба . 3| 5655 |14.10.2009 Зрелостници представят България в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads