Реклама / Ads
14| 17157 |29.07.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Николай Русинов: Натискахме се с Яна, не ми стана, пушихме трева и заспах

.
Заподозреният за убийството от Борисовата градина споделил пред приятел какво е станало във фаталната нощ
 
Николай Русинов, единият от заподозрените за убийството на Яна, твърди, че не си спомня нищо от последните часове преди смъртта на младото момиче. Това е признал самият той пред свой приятел от ученическите години – единственият, с когото се е свързал, преди да изчезне. По думите му за известно време дори се съмнявал, че самият той е убиецът.
„Торнадо” ще се опита да пресъздаде версията на Николай Русинов – така, както е предадена на неговия близък.

Николай Русинов или Чеци, както го наричат приятелите му, се свързва с приятеля си на 11 юли – два дни след смъртта на Яна. Уплашен е, говори несвързано. Разказва, че се е случило нещо много ужасно. По думите му той и Яна започват да се натискат още на Маймунарника, където тя и той са с различни компании. Познавали се от преди, но за първи път оставали сами заедно. По това време и двамата били доста пияниcВ един момент се оказало, че повечето от приятелите на Яна са се разотишли, двамата решават да продължат вечерта на по-тъмно място в парка. Чеци носи със себе си полупразна бутилка уиски (тя е открита и до местопрестъплението, а върху нея е отпечатъкът на Николай).

Той и Яна сядат на една от пейките. Независимо, че са на отдалечено място, наоколо минават хора, които се прибират от концерта на „Българска армия”. В един момент Николай и Яна се разгорещяват, започват да се натискат на пейката, но става „сексуална засечка”. „Не ми стана, разбираш ли, бях пил прекалено много”, обяснил Николай на приятеля си. След това той и Яна продължили отново да пият с идеята да тръгнат да се прибират към дома на момичето, където да продължат с купона. Николай извадил трева, пушили заедно и оттам нататък лентата на паметта му „се къса”. „Вероятно съм заспал, Може би и Яна с мен. Не съм я чул нито да вика, нито нищо. Събудих се, отидох да пикая и видях трупа й. Уплаших се и избягах”, разказал той. Заради пропуски в спомените си в началото той дори се съмнява, че я е убил. В разговора с приятеля си Николай не е споменал за съучастник, нито пък имал спомен дали наоколо се е навъртал някой с описанието на Пламен – също сочен от полицията като заподозрян за убийството.

Аутсайдер

Неделчо Стойчев, психологът на МВР, описва Пламен и Николай като аутсайдери. Според него и двамата имат проблеми и комплекси в общуването. Приятели на Николай обаче твърдят, че той често е душа на компанията. Обича да помага, да дава обещания, да организира купони и да готви, твърдят те. В групата в негова защита във Фейсбук, където се включват около 200 души, също го описват като добряк. Николай живее доскоро на семейни начала с жена, от която има и момченце. Двамата се разделят точно заради страстта му по купоните. Той се прибирал все по-често пиян, не й помагал в отглеждането на детето и накрая тя вдигнала ръце от него. Трагедия в семейството на двамата допринася за раздялата. Момченцето на Николай се разболява често и след един преглед лекари изказват съмнение, че може да се касае за нещо сериозно. Една от диагнозите, които поставят, е Болестта на Крон - заболяване на стомаха, което може и да има фатални последици, ако не се лекува.

„Чухме се преди месец, търсеше съвет за детенцето си и беше много притеснен. Спомена, че са го наплашили с диагнози и искаше допълнително мнение”, разказва пред „Торнадо” Димитър Симов, един от близките приятели на Николай Русинов. Той е част от групата „Да спасим децата си от убийците на Яна” още от самото начало, ходи и на протестните шествия в Борисовата градина. Затова и новината, че именно един от близките му приятели е заподозрян като убиец, за него е толкова шокираща. Още същата вечер Димитър създава групата „Николай Русинов не е убиец” и приканва приятелите му да се присъединят към нея.

„Да, дебел е, но има успех с жените Връзваха му много”, твърди Димитър Симов. И също първи изказва предположението, че приятелят му вече не е между живите: „Има лабилна психика, нищо чудно вече да се е самоубил!”, твърди той.
Други приятели на Николай също изказват съмнения, че той е нападателят на Яна. Според тях е най-вероятна версията да е заспал. „Напоследък не носеше много на пиене. Смесваше питиета, след три бири и водка беше готов. Нищо не може да го събуди в такъв момент”, описва го друг представител на компанията, към която е и Николай. Той действително е уловен в спящ момент на повечето от купонджийските си снимки. На някои има и коментари, че е уловен в „характерно” състояние.
Сред близките на Чеци обаче се срещат и такива, които го описват като прилепчив към жените, особено след употреба на алкохол: „Празнувахме Нова година - 2011, със същите тези приятели, които са тук в негова подкрепа. Един от тях го доведе. В разгара на вечерта ми се наложи да му обяснявам три пъти, ТРИ, че жената, която е обект на силния му интерес, е моя съпруга. За да не развалям вечерта на всички, помолих общия ни познат да поговори с него”, пише във Фейсбук един от познатите на Чеци.

Агресия

Пламен Трифонов, другият заподозрян, твърди, че познава Николай, но само бегло – виждал го е в Борисовата градина. Историята му напомня тази на Николай, но съвсем бегло. Също като него той се разделя с приятелката си, защото пие. Остава без работа и за известно време разчита на подаянията на родителите си. Майката е пенсионерка, обикаля заедно с него парковете и събира бутилки. Бащата работи в Зоологическата градина, там чисти и храни слоновете. Пламен има и брат, който пък е в охранителна фирма. За известно време двамата работят на едно място, но Пламен е принуден от шефовете си да напусне, защото според тях е неизпълнителен. От направената психологична експертиза става ясно, че той е човек, който има размити нива на самооценка. Склонен е да обвинява останалите за нещастията си и е с типични белези на егоцентризъм. За собствените си нещастия най-много обвинявал родителите и брат си. Смятал, че те са виновни да не продължи да учи история в университета. Обвинявал ги също, че нямат пари и връзки, с които да го уредят на по-добра работа. Твърдял,
че ако не били те, нямало и да се раздели с жена си. Всъщност този момент според психолозите бил повратен за Пламен. След като я напуснал, започнал да става все по-агресивен, веднъж дори опитал да нападне и майка си.

Мария Николаева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 22467 |28.07.2011 Сензация: Майкъл Джексън бил Македонец . 24| 6632 |27.07.2011 Посегнаха на складовете на „течната дружба“ . 2| 8529 |27.07.2011 От 1 мандат евродепутатът напред с 1 апартамент . 8| 7574 |26.07.2011 И Бирената партия излъчва кандидат-президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads