Реклама / Ads
37| 6883 |26.11.2008 ЧЕРНО И БЯЛО

Нов скандал с ДС трябва да покрие този с ЕК

.
Всичката Мара втасала, липсваше ни само списък с агентите на ДС в БНТ. Архивите били живи! Не съм против изваждането на имената на агентите, но вижте по какъв начин се прави.
 
Трябваше да бъдат обявени преди конгреса на БСП. Не го направиха по някакви си причини. Някои заподозряха социалистите, че не искали да помрачават конгресния си празник. Не е много убедително, но карай да върви.

Във вторник обаче дойде скръбна вест от Брюксел. Спряха ни 220 млн евро по програма ФАР. Преди това вече ни бяха спрели стотици други милиони. Кашата стана пълна, след като управляващите започнаха да ни заливат с неадекватни отговори. Потърсиха вина във всички посоки, но не погледнаха нито веднъж към себе си. Положението обаче трябваше да се спасява, тъй като паниката ги обземаше с всеки изминат мас и с всяко потвърждение от ЕК, че именно така стоят нещата и докато не се оправим, няма да има снизхождение. Но и това не бе достатъчно за нашите управници и те призоваха за повече конкретност и да се посочат имена. Колко странно, нали? Какви имена, като част от тях бяха на конгреса и си говориха с отговорните другари като първи приятели. В НДСВ и те се учудват. Малко ли снимки на яхти имаше, малко ли жълти министри през последните години станаха мултимилионери? От ДПС си мълчат, но и какво да кажат. Скандалите около обръчите им от фирми въобще не са заглъхнали, а прокурори все пак признаха, че са почнали проверки на лидера и хора около него. Не че ще дочакаме някакъв резултат, но все пак.

И след всичко това в правителството се чудят какви ги говорят хората на Оли Рен.

Все пак се намери окомуш ПР или съветник, който даде акъл да се вадят спешно агентите на ДС в Националната телевизия. Целта е да се предизвика нов скандал, който да припокрие този със спрените милиони от Брюксел. Стара хватка, но е вършила работа и друг път. Сега като се проточат едни тягостни предавания и писания по вестниците, та чак до Коледа - кой бил сътрудник, кой бил талантлив, кой доносничил за другарчетата си, кой бил герой, а кой мръсник... Маса народ ще бъде изпръскан с кал, социолози и политолози ще ни промиват мозъците с дежурните си тези за справедливостта и прехода. Агентите ще бъдат използвани и за потушаване искрите около олигарсите. Също и случаят „Коритаров-Златев" ако може да се потули - още по-добре, по-здравословно е.

Всъщност това е българска традиция от последните години: стане ли напечено за управляващите - вадят някакви агенти и почват да ни пробутват мухлясали страховити истории за чудовища от миналото. Въпросът е дали ще се хванем пак на въдицата.

 

Полина Методиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5614 |12.11.2008 Пляс зад врата . 15| 10170 |07.11.2008 Японче дефинира хаос с бг пример в американско школо (виц) . 12| 5802 |05.11.2008 Германска депутатка: България не бива да се демотивира . 4| 5136 |03.11.2008 Изборите в САЩ - съдбоносни и за европейците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads